Yaz aylarının en lezzetli ve hafif tatlısı dondurmayı evde kendiniz yapmak ister misiniz? Dışarıdan dondurma almak yerine çocuklarınızla birlikte etkinlik için dondurma yapımını öğretebilirsiniz. Peki evde dondurma nasıl yapılır? En kolay dondurma yapımı nasıl olur? İşte evde dondurma yapmanın püf noktaları:
Hem hafif olması hem de lezzetli tadı ile yaz aylarının en çok tüketilen lezzetlerinden olan dondurma, içine şeker katılmış çeşitli meyve suları ya da sütten dondurulmak suretiyle elde edilen soğuk bir tatlıdır. El ile ya da elektrikli makinelerde yapılabildiği gibi dondurma buzdolapları ile de hazırlanabilir. Yaklaşık 400 yıllık bir tarihinin olduğu bilinen dondurma, kökeni Asya’dır. Marco Polo’nun Çin gezisinden dönüşünde yanında meyveli dondurma tarifleri de getirdiği bilinmektedir. Çocukların da en favori atıştırmalıklarından biri olan dondurma, akşam saatlerinde tadına doyum olmuyor. Ülkemizde ise ilk dondurma üretimi 1900’ün başlarında İstanbul ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen dondurmayı evde kolayca hazırlamaya ne dersiniz? Hem yapımı çok kolay hem de çocukların en sevdiği tatlılardan biri olacak ev yapımı dondurma tarifimizi mutlaka denemelisiniz.
EVDE DONDURMA TARİFİ:
MALZEMELER
Farklı renklerde gıda boyası
2.5 su bardağı süt
Bir paket vanilya
2 paket krem şanti
YAPILIŞI
Derin bir kabın içinde süt ve krem şantiyi çırpın ve koyu bir kıvama gelene kadar çırpma işlemini devam ettirin.
Krem şantiyi farklı kapların içine koyun.
Farklı kapların içine konulan krem şantilerin içine gıda boyalarını ekleyerek karıştırın.
Her birini buzdolabına kaldırın ve bir gece bekletin.
İyice donan krem şantiler dondurma haline gelecektir. Hepsini servis kabının içine koyun ve üstlerine çikolata sosu ya da fıstık koyarak servis edin.
Afiyet olsun...