Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay erikli tart nasıl yapılır? Erikli tart yapmanın püf noktaları

En kolay erikli tart nasıl yapılır? Erikli tart yapmanın püf noktaları
0
33

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
en_kolay_erikli_tart_nasil_yapilir_erikli_tart_yapmanin_puf_noktalari_1602165119_1969.jpg

Alman Mutfağı’nın vazgeçilmez tatlısı erikli tart, değişik ve lezzetli bir tarif arayanların çok beğeneceği bir tatlıdır. Çay saatlerinde ikram edebileceğiniz erikli tartı sizlere Yeşim Omaygenç hazırladı. Yeşim Omaygenç’ten püf noktalarıyla nefis erikli tart tarifi bugünkü yazımızda kolayca bulabilirsiniz.

Tart, üstü açık bir hamur işi tabanı üzerinde bir dolgudan oluşan pişmiş bir yiyecektir. Hamur işi genellikle kısa tart hamurudur. Bu yiyecek tatlı veya tuzlu olabilir. Ancak modern tartlar genellikle meyve tabanlıdır, bazen de koyu krema ile olabilir. Tart,üzeri açık içi dolgulu bir pasta çeşididir. Turta ile arasındaki fark birinin üzerinin kapalı diğerinin ise açık olmasıdır. Tartın dolgu maddesi genellikle kremsi ve pürüzsüz tadıyla bir dolgu kremasıdır. Herkes tarafından çok sevilen tart tatlısına mevsimin en lezzetli meyvesi olan mürdüm eriğini ekledik. Ekşi ve tatlı arasındaki lezzeti sevenler için adeta damaklarda iz bırakacak erikli tart tarifini gelin birlikte öğrenelim:

 

ERİKLİ TART TARİFİ:

MALZEMELER
f5CtN_1602165273_1714.jpg

½ kg kırmızı erik (Anjelik veya mürdüm eriği)
4- 4,5 bardak un 
1 yumurta 
1 yemek kaşığı yoğurt 
2 çay bardağı şeker 
125 gr margarin 
½ çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tarçın 

yY6T1_1602165216_017.jpg

 

YAPILIŞI

Anjelik eriği yıkanır, çekirdeği çıkarılıp dörde bölünür. (Mürdüm eriği, şeftali, elma, vişne de tercih edilebilir.)

49Rni_1602165316_661.jpg

1 tane erik ayrılarak dilimlenmiş bütün erikler 1 çorba kaşığı şekerle karıştırılır, üzeri streç filmle kapatılır, tart hamuru olana kadar buzdolabında bekletilir.

ouM6k_1602165361_1461.jpg

Derin bir kaba oda sıcaklığında bekletilen 125 gr margarin ve bütün sıvılar (margarin,sıvıyağ,yumurta,toz şeker ve yoğurt) koyulup kaşıkla karıştırılır.

DU9eQ_1602165398_8223.jpg

Homojen hale gelen karışıma yavaş yavaş un eklenir, karıştırılır.

Ie3uZ_1602165432_4612.jpg

Vanilya, kabartma tozu ve tarçın da eklenerek yoğrulur.


8emxN_1602165469_3138.jpg

Hamur kıvama gelene kadar yoğrulur.

05aZI_1602165534_4852.jpg

Tart kalıbının altı yağlı kağıtla kaplanır, kenarları eşit oranda margarinle yağlanır.


J8mzc_1602165610_4717.jpg

Tart hamuru kalıba yayılır.

tb6i4_1602165648_8118.jpg

Ayrılan ikiye bölünmüş erik hamurun tam ortasına yerleştirilir.

HuMao_1602165686_9354.jpg

Kararmasın diye dolapta bekletilen erikler hamurun üzerini kapatacak şekilde sıralanır.

qGnjp_1602165722_4244.jpg

190 derece fırında 40-45 dakika pişirilip fırından çıkarılıp servis edilir.

0S4Xs_1602165755_2605.jpg

Afiyet olsun...

PÜF NOKTALARI:

- Meyvenin kararmaması için ve piştikten sonra parlak görünmemesi için şekerle karıştırılmalı,

rjepl_1602165812_0847.jpg

- Tart hamuru kek hamurundan daha sert ,katı kurabiye hamurundan sıvı olmalı,

OpATm_1602165885_9024.jpg

- Yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarına dikkat edilmeli..
 
858,471Konular
981,206Mesajlar
29,544Kullanıcılar
Aal01Son üye
Üst Alt