Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay etli ekmek nasıl yapılır? Evde etli ekmek yapmanın püf noktaları

En kolay etli ekmek nasıl yapılır? Evde etli ekmek yapmanın püf noktaları
0
106

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
pratik_etli_ekmek_tarifi_1552287615_1814.jpg

800 yıldır Konya sokaklarının mis üzere kokulara sahip olmasını sağlayan ve en meşhur lezzetlerinden biri olan etli ekmek tanımını konutta hazırlamanın yollarını sizlerle paylaşıyoruz. Çay saatlerinden akşam yemeklerine kadar uzanan lezzetiyle adeta mest olacağınız etli ekmeğin imali yalnızca yasemin.com'da!

Konya'da sevilerek tüketilen birebir vakitte Konya kültüründe kıymetli bir yere sahip olan etli ekmeği kolay ve pratik bir tarifle yapmak isterseniz bu haber tam size nazaran...  İncecik hamuruyla sofraları renklendiren, eti sayesinde hem mideleri hem de gözleri doyuran bir tarifle karşınızdayız. Mis üzere kokusuyla ağızları sulandıran etli ekmek, 1900'lü yıllardan beri sofralarda yerini alıyor. Birinci vakitler yalnızca kebapçılarda hazırlanan etli ekmek, vakit içerisinde yaygınlaşmıştır. Konya mutfağından gelen bu lezzet, dana ve koyun eti ile hazırlanır. Etli konutta denemek isteyenlere özel Konya etli ekmek ustalarının meşhur tanımını sizlerle paylaşıyoruz.



ETLİ EKMEK TANIMI:

GEREÇLER

4 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su 

İç harcı için;

400 gram dana kuşbaşı 
1 adet küp doğranmış domates
3 adet sivri biber
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar



YAPILIŞI

Hamur için un, tuz ve mayayı karıştırın. Yavaş yavaş su ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

Hamuru bir saat ılık bir yerde mayalandırın. Hamur mayalanırken bir taraftan da iç harcını hazırlayın. Bunun için; kıyma, sıvıyağ ve soğanı tavanın içinde kavurun. Daha sonra içine öteki materyalleri katarak kavurmaya devam edin. 

Hamuru bezelere ayırın ve üzerine un serpip 5 mm kalınlığında oval olacak formda açın ve harç gerecini paylaştırıp üzerine yayın.

Kenarlarını kayık üzere kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine koyarak 15 dk mayalandırın, üzerine kaşar peyniri serpin.

Evvelden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt