Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay etli ekmek nasıl yapılır? Evde etli ekmek yapmanın püf noktaları

En kolay etli ekmek nasıl yapılır? Evde etli ekmek yapmanın püf noktaları
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pratik_etli_ekmek_tarifi_1552287615_1814.jpg

800 yıldır Konya sokaklarının mis gibi kokulara sahip olmasını sağlayan ve en meşhur lezzetlerinden biri olan etli ekmek tarifini evde hazırlamanın yollarını sizlerle paylaşıyoruz. Çay saatlerinden akşam yemeklerine kadar uzanan lezzetiyle adeta mest olacağınız etli ekmeğin yapımı sadece yasemin.com'da!

Konya'da sevilerek tüketilen aynı zamanda Konya kültüründe önemli bir yere sahip olan etli ekmeği kolay ve pratik bir tarifle yapmak isterseniz bu haber tam size göre...  İncecik hamuruyla sofraları renklendiren, eti sayesinde hem mideleri hem de gözleri doyuran bir tarifle karşınızdayız. Mis gibi kokusuyla ağızları sulandıran etli ekmek, 1900'lü yıllardan beri sofralarda yerini alıyor. İlk zamanlar sadece kebapçılarda hazırlanan etli ekmek, zaman içerisinde yaygınlaşmıştır. Konya mutfağından gelen bu lezzet, dana ve koyun eti ile hazırlanır. Etli evde denemek isteyenlere özel Konya etli ekmek ustalarının meşhur tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

5Ppek_1613989263_8997.jpg

ETLİ EKMEK TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su 

İç harcı için;

400 gram dana kuşbaşı 
1 adet küp doğranmış domates
3 adet sivri biber
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Z33gX_1552287651_0191.jpeg

YAPILIŞI

Hamur için un, tuz ve mayayı karıştırın. Yavaş yavaş su ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

Hamuru bir saat ılık bir yerde mayalandırın. Hamur mayalanırken bir taraftan da iç harcını hazırlayın. Bunun için; kıyma, sıvıyağ ve soğanı tavanın içinde kavurun. Daha sonra içine diğer malzemeleri katarak kavurmaya devam edin. 

Hamuru bezelere ayırın ve üzerine un serpip 5 mm kalınlığında oval olacak şekilde açın ve harç malzemesini paylaştırıp üzerine yayın.

Kenarlarını kayık gibi kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine koyarak 15 dk mayalandırın, üzerine kaşar peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt