
Çocukların çok sevdiği makarnanın en çağdaş ve lezzetli hali olan beşamel soslu fırında makarnanın tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Üretimi çok pratik lezzeti ise uzunluğundan büyük olan beşamel soslu fırında makarnanın en kolay tanımını yazımızda bulabilirsiniz.
Makarna, ülkemizde çok severek tüketilen hem doyurucu hem de besleyici bir besindir. Her konutta bulunan makarna 7'den 70'e herkesinde tükettiği bir yiyecek. Üretimi çok pratik odluğu için öğrenci ve bekar konutlarında de yapılan makarnanın yurt dışından gelen enfes bir tanımı var. Haşlanmış ve soslu makarna tanımlarına artık sıkılanlar için kolay ve en lezzetli formuyla beşamelli fırında makarna tanımı, damak lezzetinize yer edecek. Sizlerde bir gün evvelden hazırladığınız makarnayı nasıl değerlendirebilirim derseniz, fırında lezzetli makarna tanımı hazırlayabilirsiniz. Pekala fırında makarna nasıl yapılır? Fırında makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? En kolay fırında makarna tanımı nasıl yapılır?
FIRINDA MAKARNA TANIMI:
GEREÇLER
1 paket fırın makarna
Beşamel sos için;
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
YAPILIŞI
Makarnaları tuzlu suyun içerisinde haşlayın. Bu sırada sosu hazırlayabilirsiniz.
Tüm materyalleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişirin.
Pişen makarnaları süzüp, cam tepsiye alın. Daha sonra üzerine sosu gezdirin.
En son üzerine kaşar peyniri serpip, 180 derece fırına koyun.
Kaşarların üzeri kızarınca yarım saat pişirdikten sonra soğuması için kenara alın.
15 dakika sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...