Çocukların çok sevdiği makarnanın en modern ve lezzetli hali olan beşamel soslu fırında makarnanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı çok pratik lezzeti ise boyundan büyük olan beşamel soslu fırında makarnanın en kolay tarifini yazımızda bulabilirsiniz.
Makarna, ülkemizde çok severek tüketilen hem doyurucu hem de besleyici bir besindir. Her evde bulunan makarna 7'den 70'e herkesinde tükettiği bir yiyecek. Yapımı çok pratik odluğu için öğrenci ve bekar evlerinde de yapılan makarnanın yurt dışından gelen enfes bir tarifi var. Haşlanmış ve soslu makarna tariflerine artık sıkılanlar için kolay ve en lezzetli şekliyle beşamelli fırında makarna tarifi, damak lezzetinize yer edecek. Sizlerde bir gün önceden hazırladığınız makarnayı nasıl değerlendirebilirim derseniz, fırında lezzetli makarna tarifi hazırlayabilirsiniz. Peki fırında makarna nasıl yapılır? Fırında makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? En kolay fırında makarna tarifi nasıl yapılır?
FIRINDA MAKARNA TARİFİ:
MALZEMELER
1 paket fırın makarna
Beşamel sos için;
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
YAPILIŞI
Makarnaları tuzlu suyun içerisinde haşlayın. Bu sırada sosu hazırlayabilirsiniz.
Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişirin.
Pişen makarnaları süzüp, cam tepsiye alın. Daha sonra üzerine sosu gezdirin.
En son üzerine kaşar peyniri serpip, 180 derece fırına koyun.
Kaşarların üzeri kızarınca yarım saat pişirdikten sonra soğuması için kenara alın.
15 dakika sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...