Muhallebili tatlılar ortasında en sevilen tatlılar olan gelin tatlısı tanımı vatandaşların merak ettiği hususlardan biri. Yumuşak dokulu keki ve lezzetli muhallebisiyle ağızda hoş bir tat bırakan gelin tatlısı epeyce hafif bir tatlı olarak bilinmekte. Pekala gelin tatlısı nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla gelin tatlısı materyalleri ve tanımı yemek tarifler...
Tadıyla olduğu kadar imgesiyle de çok seveceğiniz gelin tatlısı tanım listenizin vazgeçilmezlerinden biri haline gelecek. İmali da epeyce kolay olan bu tatlının bir dilimi asla yetmeyecek. Şahane kabaran bir kek yapıyoruz, bu güzelim keki sütle ıslatıyoruz, üstüne bir de mis üzere bir muhallebi yapıyoruz, hepsi bu. Yıllardır aradığım pasta buydu diyeceksiniz. Ne kadar da hafif olmuş diyecek ancak en kıymetlisi bir dilimle asla yetinemeyeceksiniz. Gelin tatlısı tanımı ve gereç listesini sizin için derledik. Kesinlikle denemelisiniz. Ağızda adeta eriyip giden nefis kıvamıyla gelin pastasına bayılacaksınız!
- Yumurtalar orta uzunluk ise 4 adet küçük ise 5 adet olsun.
- Bütün materyaller oda sıcaklığında olmalıdır.
- Kek materyalini yaparken kabartma tozunu kattığınızda mikserle çırpmayın.
- Kabartma tozunun özelliğini kaybedersiniz.
- Pastayı yapacağınız kalıp orta kalınlıkta olsun, ince olursa kekinizde ince olur.
- Pasta piştikten sonra 24 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
GELİN TATLISI TANIMI:
GEREÇLER
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için;
2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri derin kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ek edip tüm materyalleri çırpmaya devam edin.
Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve evvelce 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Öbür taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın.
Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın. Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın.
2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir formda yayın.
Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin.
Afiyet olsun...