Gül reçeli ülkemizde uzun vakitten beri yapılmakta olan tanımlardan biridir. Enfes kokusu ve tadıyla herkesin beğenisini kazanacak gül reçeli, berrak olması çok kıymetlidir. Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçel tanımlarında gül reçelinin tanımı merak ediliyor. En kolay gül reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında şeffaf gül reçeli yapmanın püf noktası yazımızda.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Gül; Isparta yöresine ilişkin beğenilen kokulu bir çiçektir. Türkiye’de 25 çeşit gül yetiştiği bilinmektedir. Yalnızca süs bitkisi olarak kullanılmayan gül kozmetikten ilaç sanayine, besinden yağ üretimine kadar birçok alanda tercih edilmektedir. Gül, yıllardır meskenlerin başköşelerinde, bahçelerin en hoş yerlerinde yetiştirilmiş, hoş görünümlü ve ekseriyetle beğenilen kokulu çiçek tiplerindendir. Yaz aylarının lezzetli reçeli olan gül reçelinin materyalleri araştırılıyor. Pekala, gül reçeli nasıl hazırlanır? Gül Reçeli tanımı için gerekli materyaller nelerdir?
GÜL REÇELİ TANIMI:
GEREÇLER
350 gr reçellik gül
6 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin.
Suyu ek edip tencerenin ağzı açık olarak yoğunlaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın.
Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. Güzelce soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.
Afiyet olsun...