
Bilhassa çocuklar hamburgere bayılıyor fakat anne-babalar da çocukların fast-food’dan uzak durup sağlıklı beslenmesini sağlamak için ellerinden geleni yapıyor. Hamburgeri bile meskende yapmak isteyenler ebeveynlere özel hamburger köftesinin üretimini sizlerle yapabilirsiniz. Pekala en kolay hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesinin püf noktaları nelerdir? İşte püf noktası...
Hamburger yaparken köftenin ekmek ve öbür materyallerle oranı çok kıymetlidir. Köftesi çok büyük, içi çok dolu hamburgerler yerken dağılacağı üzere, küçük köfte ve az materyal de kuru ekmek yiyormuşsunuz hissini uyandırabilir. Köftelerin her biri 150-200 gram civarında olursa kusursuz bir oran yakalayabilirsiniz. Köfte için kullanacağınız kıymanın ölçüsü kadar cinsi de değerlidir. Dananın sırtında bulunan yumuşak ve yağlı kesimleri, bilhassa de antrikot etini kullanmak hamburgerinizin köftesinin lezzetini artıracaktır. Ete ayrıyeten bir modül iç yağı eklemeniz de hem lezzeti hem de kıvamı artıracaktır. Hamburger keyfini konuta taşıdık! Enfes köftesi ve bol sosuyla meskende sıkça hazırlayabileceğiniz bu pratik tarife bayılacaksınız. Haydi meskende hamburger tanımına başlayalım.
HAMBURGER KÖFTESİ TANIMI:
GEREÇLER
3 kilogram dana kıyma
2 adet soğan
50 gram rende sarımsak
10 gram tuz
YAPILIŞI
10 porsiyonluk bir köfte yapacaksak şayet, 3 kilogram dana kıymasından yapabiliriz.
Kıymanın üzerine birinci evvel sarımsak sürün. Her tarafına eşit gelecek biçimde dağıtın.
Akabinde soğan suyunu dökün. 2 adet soğanın suyu rendeden geçirilerek çıkarabilirsiniz.
Üzerine tuz serpiştirin. Tuzu da sürdükten sonra kıymayı yoğurmaya başlayabiliriz.
Kıyma orta yağlı ya da çok yağlı olabilir. İçerisine kuzu ya da dana karıştırılabilir, tek çekim yaptırılabilir.
İsteğe bağlı olarak üzerine hardal sürün. Kıymadaki yağlar ezilinceye kadar yoğurmaya devam edin.
Yağlar ezildikten sonra kıymaya biçim verebilirsiniz. Şekil verdikten sonra tepsiye dizerek yarım saat kadar dolapta dinlendirin.
Hamburger köftesi, formu çabucak verdikten sonra ızgaraya ya da tavaya atılırsa dağılabilir, bu yüzden bekletmek gereklidir.
Afiyet olsun...