Canınız tatlı çekiyor lakin fazla uğraşmadan hem farklı hem de güzel bir tatlı mı yapmak istiyorsunuz? İşte bu tanım tam size göre! Çarçabuk hazırlayabileceğiniz hafif ve epeyce pratik bir tatlı olan havuçlu lokumların materyalleri konutta bulunan materyaller ile çarçabuk yapılabilir. Pekala en kolay havuç lokumu nasıl yapılır?
Havuç lokumu, canınız tatlı bir şeyler istediğinde keyifle tüketebileceğini bir tatlı. Ayrıyeten hem hafif hem de hayli pratik. Meskeninizde bulunan birkaç gereçler kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinizi havuç lokumu ile renklendirmeye ne dersiniz? Bu pratik ve kolay tatlıyı kısa müddette hazırlayıp, konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Denemek isterseniz havuç lokumu tanımını sizin için derledik. Havuç bazlı tatlılar, kültürler ortasında çok popülerdir ve farklı nedenlerle yapılır. Rastgele bir tatlıda havuç kullanmanın en yeterli yanı, içindeki doğal kaynaklı tatlılığıdır ve bu da kesin sonucu tatlandırmaya çok yardımcı olur. Bu kadar tanınan tatlı tanımlardan biri, yumuşak tatlı tadı ve hindistan cevizi kaplama aromasıyla yumuşaklığıyla bilinen havuç lokum tanımıdır.
HAVUÇ LOKUMU TANIMI:
GEREÇLER
4 adet büyük uzunluk havuç
1 paket bisküvi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Tarçın
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Havuçları güzelce temizleyip rendeledikten sonra bir tencereye alın. Üzerine de toz şeker ekleyin ve daima karıştırarak yumuşak hale gelene kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp soğuması için kenara alın.
Bisküvileri de robotta çekin ve ılıyan havucun üzerine ek edin. Daha sonra ceviz ve tarçını da ekleyip güzelce karıştırın.
Hazırladığınız havuçlu karışımdan ceviz büyüklüğünde modüller alın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.
Akabinde da Hindistan cevizine bulayıp bir tabapa dizin. Buzdolabında bir müddet dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
HAVUÇ LOKUMU BESİN KIYMETLERİ
Kalori: 98 kcal
Karbonhidratlar: 18 g
Protein: 1 g
Yağ: 3 g
Doymuş Yağ: 2 g
Kolesterol: 8 mg
Sodyum: 36 mg
Potasyum: 160 mg
Elyaf: 1 g
Şeker: 12 g
A Vitamini: 8353 IU
C vitamini: 3 mg
Kalsiyum: 17 mg
Demir: 1 mg