Tokat mutfağının en lezzetli tanımları ortasında yer alan Hira tatlısını yalnızca 20 dakikada süratlice hazırlayabilirsiniz. Bu sefer içerisine irmik eklediğimiz hira tatlısı ağızda çıtır çıtır olmasıyla damaklarda iz bırakacak. Enfes irmikli hira tatlısının tanımı yazımızda.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
İçi yumuşacık dışı irmikle kaplı olan nefis irmik tatlı, Tokat yöresine aittir. Son vakitlerde Google'da en çok aranılan tarifler ortasında baş sıralarda yerini alan Hira tatlısını konutta kolaylıkla yapabilirsiniz. Akşam sofralarının vazgeçilmezi hira tatlısı tanımı ve gereçleriyle hanımların beğenilen tatlısı olarak karşımıza çıkıyor. Hem şerbetli hem hamurlu tatlı gereksiniminizi karşılamak istiyorsanız hira tatlısı tam sizlere nazaran. Ölçülü ve şerbeti tam kıvamında koyulduğunda epey hoş ve pratik olan hira tatlısını sevmeyen yoktur. Şerbetli hamur tatlıları davet sofralarının ve bayramların olmazsa olmaz tatlısıdır. Pekala hira tatlısı nasıl yapılır?
HİRA TATLISI TANIMI:
MATERYALLER
1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin
Üzeri için;
1/2 su bardağı irmik
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI
Tatlının üretimine öncelikle şerbeti yapmakla başlayın. Şerbet soğuyana kadar da tatlıyı hazırlayabilirsiniz.
Derin bir kabın içerisinde tüm materyalleri koyun ve spatula yardımıyla karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak, irmikli olan tabağın içerisine batırın.
Üzeri büsbütün irmikle kaplanan hamurları yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin içerisine dizerek 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Pişen tatlıların üzerine soğuk şerbeti ek edin. Şerbeti çeken tatlının üzerine çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.