11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Gönüllerimiz şenlendi. Yeterlilik, müsamaha, sabır, inanç ayı. Aile ve dostlarla sofralara oturmak, topun patlamasını beklemek ve ağıza atılan birinci hurma tanesi.. Bereketli sofralarınız için hazırlayabileceğiniz kusursuz bir iftar menüsü hazırladık.
11 ayın sultanı ramazan tüm rahmetiyle geldi, güzel geldi! Sabır, empati, huzur ve lezzet dolu bu bir ay boyunca biz her sene olduğu üzere yeniden sizlerle birlikte nefis iftar sofraları kurmak için sabırsızlanıyoruz. İftara ne yapsam telaşına son veren Yasemin.com 30 günlük iftar menüsü seçenekleri ile karşınızda! Mutfaklarımızda sık sık pişirilen çok besleyici sıcacık sebzeli tavuk çorbası ile başlangıç yaptığımız ramazan yemekleri tanımları, büsbütün mesken imali tutma garantili ramazan pidesi ve kıymalı rulo patates ile menüyü taçlandırıyoruz. İftar tatlıları içinde çok beğenilen trileçe ise birinci günün en tatlı armağanı. Şimdiden afiyet olsun!
1. GÜN İFTAR SOFRASI
TAVUK ÇORBASI
Birinci güne enfes lezzette sebzeli tel şehriyeli tavuk çorbası bol vitaminli çok besleyici!
KIYMALI RULO PATATES TANIMI:
Patates ve kıymanın iştah açan ahengi, konukları için iftar yemeği arayanlara birebir! Fotoğraflı kademeleri ve lezzet garantili gereçleriyle şahane bir rulo patates tanımı.
MATERYALLER
3 adet patates
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Kıymalı harç için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
350 -400 g kıyma
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
Süslemek için;
Tercihe bağlı maydanoz, kırmızı biber
YAPILIŞI
Birinci olarak patateslerimizi soyup, yıkayın. Rendenin büyük kısmı ile rendeleyin.
Daha sonra patateslerin suyunu sıkın ve kaba alın.
Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini, doğradığınız maydanozu, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştırın.
Sonrasında patatesli harcı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine boşaltın.
Patatesleri 1 cm kalınlığında, dikdörtgen olacak biçimde yayın.
Tepsiyi fırının alt raflarına yerleştirin ve 180°C fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirin.
Bu sırada kıymalı harcı hazırlayın. Tavaya zeytinyağı ve kıymayı alın ve kavurun.
Sonrasında doğradığımız soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Domates salçasını da ek edin. Ardından sıcak suyu da ek edip karıştırın.
Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek kavurun. Kıymalar suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın.
Patatesimizi fırından alın ve üzerine kıymalı harcı dökerek her tarafı eşit olacak halde yayın.
Pişirme kağıdı yardımı ile patatesin uzun kenarından başlayarak rulo formunda sarın.
Son olarak hazırladığınız rulonun üzerine kaşar peyniri rendesi serperek 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakın.
Fırından çıkardığınız kıymalı rulo patatesi servis tabağına alın.
Kıymalı Patates Rulo Tanımı Püf Noktaları Nelerdir?
- Patateslerinizi rendeledikten sonra suyunu sıkmayı unutmamalısınız.
- Patateslerinizi pişirirken altının da hoş bir halde kızarması için fırınınızın alt raflarına yerleştirmelisiniz.
- Dilerseniz patatesli rulo köftenizin üzerine az ölçüde beşamel sos yapıp kaşar peynirinden evvel rulonun üzerine gezdirebilirsiniz.
RAMAZAN PİDESİ:
Ramazan pidenizi kendi fırınınızda pişirmeye ne dersiniz? Ekşi maya ve yoğurtla hazırlanan doyurucu ramazan pidesi için gereksiniminiz olan tüm ayrıntılar bu linkte!
TRİLEÇE:
Günün hasretle beklenen anı! Yumuşacık sütlü keki ve karamel sosu ile çok beğenilen ramazan tatlıları ortasında trileçe yerini aldı, denemeye ne dersiniz?
GÜZEL İFTARLAR...