Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay imam bayıldı yemeği nasıl yapılır? İmam bayıldı yapmanın püf noktaları

En kolay imam bayıldı yemeği nasıl yapılır? İmam bayıldı yapmanın püf noktaları
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_imam_bayildi_yemegi_nasil_yapilir_imam_bayildi_yapmanin_puf_noktalari_1621594215_6336.jpg

İmambayıldı, ana gereci patlıcan olan, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan zeytinyağlı eksiksiz bir yemek... Yeri geldiğinde meze, yeri geldiğinde zeytinyağlı bir başlangıç olarak sunulan imam bayıldı tanımı için gereçleri sizinle paylaştık. Pekala, imam bayıldı nasıl yapılır?
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Türk mutfağının eşsiz bir lezzeti olan imam bayıldı, zeytinyağlı bir yemektir. Ana materyali patlıcandır. Ek olarak soğan, sarımsak, biberle zenginleştirilir. Hem sağlıklı hem de mükemmel yemekler yaratmak isteyenler için imam bayıldı yemeği tam kıvamında olacak. Zeytinyağlı olması itibariyle soğuk servis yapılmalıdır. Bilhassa bir gün beklediğinde lezzeti katlanacaktır. Davet sofralarında zeytinyağlı olarak ikram edilecekse seçilen patlıcanın küçük tombul olmasına itina gösterin. Mevsiminde ki domates, biberlerle mükemmel olacaktır. İsmi hakkında çeşitli rivayetler olsa da, lezzeti konusunda herkes hemfikir. Osmanlı saray mutfağında da özel bir yere sahip olan imam bayıldı, en az kardeşi karnıyarık kadar doyurucu ve lezzetli.
  • İmam bayıldı tanımını daha sağlıklı bir biçimde hazırlamak isterseniz; kabuğunu alacalı bir formda soyduktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz patlıcanları üzerlerine zeytinyağı sürerek fırınlayın.
  • Sonrasında hazırladığınız soğanlı harçla doldurup fırında pişirmeye devam edin.
  • Dilek ettiğiniz baharatları soğanlı harca katabilir, fırına girecek imam bayıldıların üzerine sivri biber dilimleri ekleyebilirsiniz.


İMAM BAYILDI TANIMI:

MATERYALLER

8 orta uzunluk patlıcan
4 soğan
12 diş sarımsak
3 domates
4 sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 kesme şeker
2 su bardağı sıcak su

Domates sos için;

3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kızartmak için

Ayçiçek yağı

Üzeri için;

Maydanoz yaprakları



YAPILIŞI

Patlıcanların sap kısımlarını kesmeden alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.

Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Domatesleri soyup küp doğrayın. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin ve ince doğrayın.



Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu ek edip soteleyin. Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın.



Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.

Domates sosu hazırlamak için zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip bir taşım kaynatın.

Sosu bir servis tabağına alın. Üzerine patlıcanları yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk servis yapın.

İmam bayıldının yanına ne masraf diyorsanız, pirinç pilavı ile şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt