İrmik, köftelerde ve tatlılarda kullanıldığı kadar çorba olarak da sofralara geliyor. Çoklukla bebeklerin ek besine geçiş periyotlarında annelerin pişirdiği lakin büyüklerinde de afiyetle tüketebileceği irmik çorbasının tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
Kıvamı ve pratik imaliyle küçük büyük demeden herkesin severek tüketeceği irmik çorbası, doyurucu özelliğiyle çok beğeneceksiniz. Kavrulan irmikle buluşan enfes et suyu ile bir arada şifa deposu olacak irmik çorbasını kesinlikle denemelisiniz. Pekala irmik çorbası nasıl yapılır? İrmik çorbasının püf noktaları nelerdir? Tanımı denemeye paha olan irmik çorbası vazgeçilmeziniz olacak. Hem kolay hem lezzetli buyurun size irmik çorbası tanımımız...
İRMİK ÇORBASI TANIMI:
GEREÇLER
2 avuç irmik
2 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 bardak et suyu
3 bardak su
1 çay kaşığı nane
Tuz-karabiber
Terbiyesi için;
2 adet yumurtanın sarısı
1/2 bardak süt
YAPILIŞI
Öncelikle domatesleri rendeleyerek işe başlayın. Daha sonra bir tencereye zeytinyağını ve irmikleri alıp renk değiştirene kadar kavurun.
Salça ve rendelenmiş domatesleri ek ederek, bir iki dakika daha kavurmaya devam edin.
Daha sonra kavrulan gereçlerin üzerine et suyu ile suyu ve tuz karabiberi ekleyerek kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra terbiyesini hazırlayabilirsiniz.
Terbiyesi için sütü ve yumurta sarılarını uygunca çırpın. Daha sonra daima karıştırarak tencerenin içine yavaş yavaş ekleyin.
Nane ile çorbayı süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...