Çay saatlerinde ya da kalabalık yemeklerin sonrasında lezzetli ve farklı bir tatlı tanımı hazırlamak istiyorsanız enfes adeta kat kat ağızda dağılan lezzetiyle irmikli perde tatlısını deneyebilirsiniz. İmali çok kolay, meskende bulunan gereçlerle hazırlayabileceğiniz irmikli perde tatlısının tanımını haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz.
En kolay materyallerle dünyanın en lezzetli yemeğini yapmak bile mümkün! Tatlılarda ise görsellik her vakit ön planda olmalı. İşte irmikli perde tatlısı da bu görselliği karşılayan, kolay ve az gereç ile dayanılmaz lezzetli alternatif bir tatlı oldu. Baklava yufkasının çıtırına eklenen irmikle daha da çıtır çıtır olan tıpkı vakitte özel sosuyla lezzetine lezzet katılan irmikli perde tatlısı vazgeçilmeziniz olacak. Sofralarınızı görsel şölene çevirecek üstelik çok kolay imaliyle tatlı krizlerini bastıracak irmikli perde tatlısının tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
İRMİKLİ PERDE TATLISI TANIMI:
GEREÇLER
10 adet baklavalık yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı file badem
Şerbeti İçin;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Perde tatlısını hazırlamaya öncelikle şerbeti yaparak başlayın.
Tencereye suyu ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Kaynamayan şerbete limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alabilirsiniz.
Akabinde baklavalık yufkayı tezgaha alın ve sıvı yağ ile yağlayın. Üzerine irmik serpin. bir aykırı bir düz, perde dalgası üzere katlayın.
Öbür baklava yufkaları için de tıpkı süreci uyguladıktan sonra ısıya güçlü bir tepsi yahut kalıba yerleştirin.
180 derecede 10 dakika kadar pişirdikten sonra farklı bir kasenin içerisinde yumurta, şeker, sıvı yağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın ve bu karışımı yufkaların üzerine dökün.
Tekrar fırına verip 10 dakika pişirdikten sonra file bademleri üzerine serpin.
Pişen tatlıya şerbeti eşit olacak halde dökün ve 1 saat dinlendirin. Sonrasında dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...