Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay iskorpit balığı çorbası nasıl yapılır? İskorpit çorbasının püf noktaları

En kolay iskorpit balığı çorbası nasıl yapılır? İskorpit çorbasının püf noktaları

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_iskorpit_baligi_corbasi_nasil_yapilir_iskorpit_corbasinin_puf_noktalari_1603875830_8195.jpg

İskorpit balığı ve çeşitli sebzelerin bir araya gelmesiyle hazırlanan bu muazzam çorbayı Çanakkale’ye yolunuz düşerse muhakkak denemelisiniz. Daha önce denemeyenler için İskorpit balığı çorbasının püf noktalarını ve en kolay tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Karadeniz’de balık tüketimi diğer gıdalara oranla daha geniş bir yer tutuyor. Karadenizliler çok bilinmeyen balıkları değil de en çok hamsi, palamut, mezgit, istavrit, kefal, lüfer, çupra, levrek ve kalkan gibi balıkları yemeyi tercih ediyor. Görünüşü ve dikenleri nedeniyle insanların ellemeye dahi koktuğu iskorpit balığından Çanakkale'de muhteşem bir çorba yapılıyor. İskorpit balığından yapılan çorbaya un, domates, havuç ve türlü çeşit yeşillik de eşlik edince ortaya doyamayacağınız bir tat çıkıyor. Dışında zehirli dikenleri olan ve korkutucu görüntüsüyle dikkat çeken iskorpit balığı, Sinop’ta 45 TL’den satışa sunuluyor. Balık mevsimi açılmışken ve kış da kapıdayken hem balık yiyip hem de içinizi ısıtacak bir çorba "Çok iyi olur" diye düşünüyorsanız Çanakkale yöresine ait iskorpit çorbası tarifi tam da aradığınız lezzet. Denemek isterseniz yazımızı incelebilirsiniz. 

SC74f_1603875620_2844.JPG

İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

Balığı haşlamak için;

1 orta boy iskorpit balığı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz

Çorba için;

1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 patates
6-7 dal dereotu
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz
Karabiber

pkG1v_1603875649_2387.jpg

YAPILIŞI

Balığı temizleyip yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine, limon suyu, sirke, tuz ve su ekleyip 5 dakika haşlayın.

Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını temizleyin. Balığı haşladığınız suyu çorbada kullanmak üzere ayrı bir tencereye alın.

Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.

Küp doğradığınız patates, küçük parçalara böldüğünüz balık, pirinç ve ince kıydığınız dereotunu ilave edin.

Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,316Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt