Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıf tatlısının püf noktaları

En kolay kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıf tatlısının püf noktaları
0
73

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_kadayif_tatlisi_nasil_yapilir_kadayif_tatlisinin_puf_noktalari_1618482266_083.jpg

Yüksek kalorisi yüzünden bir tereddüt yaşatsa da tatlı sevenleri durduramayan cevizli kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Tarihi çok eskilere dayanan ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından ağzınızı sulandıracak kadayıf tatlısı tanımı haberimizde...

Kadayıf hem ülkemizde hem de Ortadoğu’nun birçok yerinde tüketilen en sevilen tatlı materyallerinden biri. Künefeden muhallebiye birçok tanımda kullanılabilen kadayıfla bugün biz klâsik bir tel kadayıf tatlısı yaptık. Kadayıfların ortasını biz Antep fıstığı ile tatlandırdık fakat siz cevizle de nefis bir tat yakalayabilirsiniz. Kadayıf pişirilerek soğuyunca dilimlenir ve şerbeti servis yapmadan yaklaşık 15 dakika evvel sıcak olarak dökülürse sahiden tel tel hamur olmayan lezzetli ve ılık bir tatlı elde edilmiş olur. Konutta cevizli kadayıf tanımını kesinlikle denemelisiniz. Pekala ancak tepside şerbetli kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıf fırında kaç dakika pişirilir? Kadayıf ne kadar kızartılır ve tereyağı ne kadar eklenmelidir? Şerbet sıcak mı soğuk mu olmalı? Kadayıf tatlısı materyalleri nelerdir? İşte merak edilen ayrıntılar...
  • Özelikle yemekten sonraki çay saatlerinde tatlı gereksinimi artınca kadayıf birinci akla gelen tatlılardandır.
  • Cevizli kadayıf, fıstıklı kadayıf, tel kadayıfı ve burma kadayıfı en çok tercih edilen çeşitler ortasındadır. 


KADAYIF TATLISI TANIMI:

MATERYALLER

500 gram tel kadayıf
125 gram tereyağı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
2 çorba kaşığı pekmez

Üzeri için;

1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Şerbeti için;

1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu



YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını pekmezle güzelce karıştırıp macun kıvamına getirin.

Bu macunu tepsinin tabanını kaplayacak halde her yere güzelce yayın.

Tereyağının kalanını eritin.

Kadayıfı tel tel ayırıp havalandırdıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.

Kadayıfın yarısını kenara alın. Öteki yarısını tepsiye yerleştirin.

Avucunuzun içiyle kadayıfların üzerine yeterlice bastırın ve tepsinin halini almalarını sağlayın.



Dövülmüş ceviz içini kadayıfların üzerine serpin.

Ayırdığınız kadayıfları da cevizlerin üzerine yerleştirip birebir halde elinizle bastırın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp evvelce ısıtın.

1 çorba kaşığı tereyağını da eritip kadayıfların üzerine gezdirin.

Tepsiyi fırına verip üzerin kızarana kadar pişirin.

Üzeri kızarınca fırından çıkardığınız kadayıfı bir öteki tepsi yardımıyla alt üst ederek tekrar fırına verin.

Kadayıfın altı da kızarırken şerbetini hazırlayın.



Şeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kadar pişirin.

İçine limon suyunu ek edip 5 dakika daha kaynatın.

Tatlınız fırından çıkınca şerbeti kepçeyle sıcak sıcak üzerine dökün.

Şerbeti çektikten sonra dilimleyip dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Yüksek kalorisi yüzünden bir tereddüt yaşatsa da tatlı sevenleri durduramayan cevizli kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Tarihi çok eskilere dayanan ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından ağzınızı sulandıracak kadayıf tatlısı tarifi haberimizde... Kadayıf hem ülkemizde hem de Ortadoğu’nun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Türk mutfağının vazgeçilmez şerbetli tatlıları ortasında yer alan tel kadayıf, her daim konuk sofralarında başköşede yerini alır. Kadayıf, çıtır çıtır dış kaplaması ve içinin lezzeti ile herkeste hayranlık uyandıran bir tatlıdır. Şerbeti tam ölçüsünde hazırlandığında, nar üzere pişirildiğinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *250 gr tel kadayıf *100 gr katı yağ *100 gr ceviz Şerbeti için: *3 su bardağı şeker *3 su bardağı su *1 dilim limon Üzeri için : *Hindistan cevizi Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti için su şeker ve bir dilim limon bir tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler *500 gram taze tel kadayıf *150 gram tereyağı *2 su bardağı iri kıyılmış ceviz Şerbeti için: *4 su bardağı şeker *4, 5 su bardağı su *Çeyrek limon Cevizli Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı Hazırlama: Kadayıfı geniş bir karıştırma kabına alalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler *500 gram tel kadayıf *200 gram tereyağı *Çekilmiş ya da küçük doğranmış ceviz içi Şerbeti için; *1 buçuk su bardağı toz şeker *1 buçuk su bardağı su *1 parça limon dilimi Cevizli Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı Tatlıyı*yapmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt