Kağıt kebabı sebzelerle bütünleşen kuşbaşı etin evvel ocakta sonra fırında pişirilmesi ile yapılır. Fırına konduğunda yağlı kağıda sarılır. Kağıt kebabı isminin hakkını veren bir lezzettir. Kağıt kebabı yaparken porsiyonları evvelden ayarlayabilir ve rahatlıkla kişi sayısına nazaran yemeğinizi ayarlayabilirsiniz. İşte et yemekleri tanımları ortasında pratikliği ile bilinen kağıt kebabı tanımı..
Malatya’nın meşhur yemekleri ortasında bulunan kağıt kebabı, ‘Malatya Kağıt Kebabı’ olarak tescillendi. Hususla ilgili Malatya TSO Lideri Oğuzhan Cet Sadıkoğlu, ”İlimizin ticari hayatının canlılığı için, coğrafik işaret tescilini önemsiyoruz” halinde konuştu. Vatandaşlar haber sonrası Malatya Kağıt kebabı tanımını de merak etmeye başladı. Pekala Malatya Kağıt kebabı nasıl yapılır? Malatya Kağıt kebabı materyalleri neler? İşte çok beğenilen Malatya Kağıt kebabı tanımı...
- Materyalleri hazırlarken, tüm zerzevatları evvelce doğrayıp hazır ederseniz, çok daha süratli bir halde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.
- Et yemekleri hem besleyici hem de doyurucudur. Ana yemek olarak vazgeçilmez seçeneklerin başında gelen et yemeklerinden hem kolay hem de birçok farklı damak tadına hitap eden kağıt kebabı uygun bir tercih olacaktır.
KAĞIT KEBABI TANIMI:
GEREÇLER
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
200 gram kemiksiz kuzu eti
1 adet yağlı kağıt
Yeteri kadar tuz karabiber kekik
4 adet mantar
Yarım kahve fincanı konserve bezelye
YAPILIŞI
Birinci olarak bir tava içinde kuş başı doğranmış eti kendi yağında soteleyin.
Daha sonra soğan, mantar ve biber ek ederek sotelemeye devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve kekik de ekleyin. Bezelye koyup ateşten alın.
Düzgünce yağlanmış olan kağıdı ikiye katlayın. Bu malzemeyi içine koyup iki ucunu üst yanlışsız yapıştırıp katlayın.
Yan uçlardan kıvırdıktan sonra evvelce ısıtılmış 250 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak biçimde servise sunun.
Afiyet olsun...