Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar dolması tarifi ve malzemeleri

En kolay kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar dolması tarifi ve malzemeleri
0
38

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
en_kolay_kalamar_dolmasi_nasil_yapilir_peynirli_kalamar_dolmasi_tarifi_1604053475_7531.jpg

Akdeniz mutfağının meşhur kalamar dolması son günlerde en trend yemeklerden biridir. Bozcaada mutfağına ait olan kalamar dolması, ekranda görüldüğü anda sosyal medyada araştırılmaya başlandı. Peki evde kalamar dolması nasıl yapılır? Kalamar dolması yapmanın püf noktaları neler? İşte tarifi:

Kalamar balık restoranlarında genelde kızartılmış halde servis edilir ama asla kaçırılmaması gereken bir de dolması vardır ki lezzetini bilen bilir. Kalamar dolması kalamarın iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Türkiye'nin Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Hele bir de Çanakkale’nin meşhur Ezine peyniri ile yapılmış olursa tadından yenmez. İç dolgusu peynir ve soğan  hazırlanan harika bir kalamar dolması lokum gibi oluyor. En sevilen deniz mahsullerinden enfes bir kalamar dolmasını sizlerle paylaşıyoruz.  

XUyy7_1626437523_1327.jpg

KALAMAR DOLMASI TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet kalamar
4 yemek kaşığı Ezine peyniri
3-4 kök ıspanak
Yarım demet dereotu
2 adet arpacık soğan
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı kuru ekmek kırıntısı

Kalamarın terbiyesi için;

1 su bardağı süt
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz şeker

iudZe_1626437507_7717.jpg

YAPILIŞI

Sütü bir kaseye alıp içine şeker ve karbonatı ilave edin ve karıştırın.

Kalamarları bu karışımda en az 3 saat hatta mümkünse 1 gün bekletin.

İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.

Ispanakları ve dereotunu da doğrayın.

Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin.

Dereotu ve ıspanağı da ekleyip 2-3 dakika daha tavada çevirin.

NXfl2_1626437579_8882.jpg

Ocaktan alıp içine ekmek kırıntısını, peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyin ve harmanlayın.

Sütten aldığınız kalamarları kağıt havluyla kurulayın.

İçine hazırladığınız ıspanaklı harcı doldurup ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın.

Dolmaları varsa ızgarada yoksa ızgara çizgili döküm tavada 10-15 dakika civarı pişirin.

Dilimleyip servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt