Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay kalburabastı tatlısı nasıl yapılır? Kalburabastı yapımının püf noktaları

En kolay kalburabastı tatlısı nasıl yapılır? Kalburabastı yapımının püf noktaları
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
Yeqqz_1555749476_7158.jpg

Yüzyıllardır severek yapılan kalburabastı tatlısı, hafif ve lezzetli tatlılardan birisidir. Üretimi güç üzere görünse de hakikat gereçler ve elinizin alışmasıyla basitçe yapabileceğiniz kalburabastının pratik tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Pratik kalburabastı tatlısı nasıl yapılır? Kalburabastının püf noktaları nelerdir? Öğrenmek için yazımıza göz atın.

İsmini biçiminden alan kalburabastı tatlısı, çoklukla özel günlerde, bayramlarda yapılan bir tanımdır. Şerbetli hamur tatlılarından olan kalburabastı adeta tadıyla kendine hayran bırakıyor.  Adıyla gözleri korkutsa da konutta yapmak çok kolay. İçinde bulunan irmik ve cevizle birlikte ağızda dağılan yapısı sayesinde bir yiyen bir daha isteyecek.Evinizde biçimi verecek bir kalbur yoksa kevgirle de basitçe bu formu oluşturabilirsiniz. Bu akşam evdekilere, komşulara, konuğa nefis bir kalburabastı tatlısı yapmaya ne dersiniz? Pratik yapılan hamuru ve biçimiyle süratlice pişirebileceğiniz enfes kalburabastı tatlısının tanımı haberimizin ayrıntılarında.



KALBURABASTI TANIMI:

MATERYALLER

100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı irmik
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı limon suyu



YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti hazırlamak için derin bir tencerede şerbet materyallerini karıştırıp kaynatın. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakın.

Derin ve büyük bir kaba unu koyun. Tereyağını azar azar ek ederek yoğurun. Öbür materyalleri de içerisinde koyarak düzgünce yoğurun. 20 dakika dinlendirmeye bırakın. 

Daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimlere bölün. Kesimleri bir rendeyi yağlayıp üzerine koyun. Biçim alan kesimleri tepsiye dizin.

180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak kalburasbastının üzerine soğuk şerbeti dökün.

Dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt