Kış aylarının faydalarını saymakla bitmeyen sebzesi karnabahar, akşam yemeğinde pişirebileceğiniz muhteşem bir yemek. Yanında sadece yoğurtla yenildiğinde az kalorili olan karnabahar yemeğinin enfes tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Lezzetli karnabahar sebzesi, sofralara birbirinden farklı tariflerle gelebiliyor. Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda bu besinin sık sık tüketilmesi gerektiğini yinelemektedir. Karnabahar yemeği hem lezzeti hem de vitamini açısından düşünülürse yemememiz için hiçbir neden yoktur. Çeşit çeşit tariflerde kendisine yer bulabilen karnabaharın en yaygın yapılışı da tencerede pişen karnabahar yemeğidir. Mücveri, beşamel soslusu, bütün hali gelebilen karnabahardan enfes bir akşam yemeği pişirmeye en dersiniz? Tüm sevdiklerinizi bir araya toplayan karnabahar yemeği hafif olmasıyla da mideyi rahatsız etmiyor. Karnabahar yemeğinin tarifi arıyor yada karnabahar yemeği nasıl yapılır merak ediyorsanız "karnabahar yemeği tarifi, karnabahar yemeği nasıl yapılır" adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.
KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ:
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
pul biber
Üzerini geçecek kadar sıcak su
YAPILIŞI
Tencerenin içerisine sıvı yağı alın. Hafif kızarınca doğranmış soğanları ilave edin.
Üzerine salça ve doğranmış diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek kavurun.
Kavurma işlemi bittiğinde suyunu ve tuzunu ekleyerek pişirin.
İster sıcak isterseniz de ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...