Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay kasap köftesi nasıl yapılır? Köftenin dağılmaması için ne yapılır?

En kolay kasap köftesi nasıl yapılır? Köftenin dağılmaması için ne yapılır?
0
68

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
evde_lezzetli_kofte_yapmanin_puf_noktalari_1545645197_4015.png

Dışarıdan satılan ya da kafelerde yediğimiz köftelerin her vakit daha lezzetli ve enfes olduğunu elbette küçük büyük demeden herkes düşünür. Pekala kafelerde yapılan köftenin sırrı nedir? Köftenin lezzetli olması için nelere dikkat etmek gerekir? Anne köftesi üzere dağılmayan köfte nasıl yapılır? Tüm bu merak edilen soruların cevabı haberimizde.

Köfte, genel olarak ekmek, soğan, maydanoz, baharat vb. katılmış kıyılmış etten, kimi vakit da tavuktan, balıktan ya da patatesten yapılan, türlü biçimlerde olan ve türlü biçimlerde pişirilen yiyeceklerin ortak ismidir. Türk mutfağında çok fazla tüketilen köfte lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Yemeklerin içerisine eklenen tıpkı vakitte farklı bir halde pişirildiğinde ekmek ortası tüketilen köfte adeta çocukların en sevdiği yemek. Ünlü bir şeflere nazaran köfte yapmak incelik ister. Bu yüzden kesinlikle yaparken birtakım noktalara dikkat etmek birebir vakitte yaparken itina göstermek gerekir. 7'den 70'e herkesin severek tükettiği, yanında patates kızartması ile dünyanın en lezzetli sofralarının baş köşesine yerleştiği harikulade tarifler ortasında. Pekala lezzetli köftenin sırrı nedir? İşte yanıtı...



- Köfte yapmanın en değerli noktası seçtiğiniz etin yeterli bir yerden alınması ve dikkat edilerek seçilmesi gerekir. Örneğin yağsız kıyma tavada çabuk toparlanacağı için lezzetli olmayacaktır. Kesinlikle kıymanızın orta yağlı olmasına dikkat edin. Şayet seviyorsanız  damak zevkinize nazaran dana ve kuzu kıymayı karıştırabilirsiniz.

- Kullandığınız kıymanın 1 sefer çekilmesi çok değerlidir. İki defa çekilen kıyma eriyebilir. Kıymayı kasaptan alır almaz buzdolabında bekletmeden hazırlanan köfte yapmak daha lezzetli olur.



- Şayet puf puf kabaran bir köfte yapmak istiyorsanız kesinlikle harcın içerisine karbonat koymayı unutmayın. Köftelerin kabarması 600 gram kıymaya 1/2 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Karbonatın ölçüsünü kaçırmamaya çalışın, yoksa köfteleriniz sert olacaktır.

- Köfteyi hazırladıktan sonra 1 saat kadar dinlendirin. Kıyma, yoğurduğunuz kaba ve parmaklarınızın ortasına yapışıyorsa köfte kıvamına gelmiş demektir.

- Köfteye yumurta eklemenin yanlışsız olmadığını söyleseler de tavada yapılan köftenin dağılmasını önlemek için ekleyebilirsiniz. Eğer köftede yumurta kokusu hissetmek güzeline gitmiyorsa biraz süt ekleyebilirsiniz. Bir başka metot olarak harca 2-3 kaşık galeta unu koymak da köftenin pişerken dağılmasını pürüzler. 



- Köfte harcını hazırlarken iki çay bardağı kadar zeytinyağı eklemek yumuşak olmasına yardımcı olacaktır. Rendelenmiş soğan, irmik kıvamında çekilmiş ekmek içi, maydanoz, karabiber, yenibahar ve tuz köfte içi gerekli gereçlerdir. Bunun dışında ekmek içini su yerine et suyunda ıslatabilirsiniz. 

- Köfte yaparken kullandığınız ekmeğin kabuk kısmı değil, kesinlikle bayat ve iç kısmı olmasına ihtimam gösterin.  Köftenin yeterlisi kısık ateşte pişirilenden çıkar. Bu yüzden dışının hafif kabuk bağlaması için öncelikle yüksek ateşte aksi yüz etmek hakikat bir tercihken sonrasında çabucak ateşin altını kısmak gerekir.
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt