Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay katmerli nasıl yapılır? Enfes yumuşacık katmer tarifi

En kolay katmerli nasıl yapılır? Enfes yumuşacık katmer tarifi
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tel_tel_yumusacik_katmer_tarifi_1549441546_2879.jpg

Ağızda dağılan enfes tadı, çayla buluşan nefis lezzetiyle damaklarda iz bırakacak katmer, yıllardır kültürümüzün vazgeçilmez bir modülü. Tel tel görünümüyle göz dolduran katmeri hem çay saatlerinde hemde akşam yemeği sofralarında servis edebilirsiniz. Yumuşacık katmerin tanımı için haberimizin ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.

Günün her saatinde her öğününde tüketebileceğiniz, mideyi rahatsız etmeden yanına bir salata çay, ya da reçelle kahvaltı sofralarına taşıyabileceğiniz katmer, dünyaya örnek olmuşken siz de kesinlikle yapmalısınız. Biraz zahmetli üzere görünse de epeyce bereketli olan yağlı katmerin yumuşacık tadıyla 7'den 70' e herkesin seveceği cinsten. Oldukça kolay hazırlanan ve tadına bakan herkesi ağızda tel tel dağılmasıyla büyüleyen katmeri siz de denemek isterseniz püf noktalarıyla bir arada hazırladığımız tanımımızı deneyebilirsiniz. Sıcak sıcak sofraya gelen katmerler şipşak bitecek bizden söylemesi! 

KATMER TANIMI:

MATERYALLER

1 bardak ılık süt
1, 5 çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı kuru maya
Un

İçi için;

İki kaşık dolusu tereyağ
İki kaşık sıvı yağ

Üzeri için;

Tereyağ



YAPILIŞI

Un hariç tüm materyalleri derin bir yoğurma kabında karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek, homojen bir hamur elde edin.

Hazırlanan hamuru 2'ye bölüp, bezelerden birini yufka büyüklüğünde açın.  Daha sonrasında tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp 4- 5 kaşık gezdirin.

Yufkayı enine olacak halde kesin ve yarım daire oluşturun. Yarım ayları rulo formunda kıvırın. 

Birebir biçimde öteki bezeye ve hamurlara da birebir süreci yapın.

Oluşturduğunuz ruloları buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.

Daha sonra çok az un serpilip merdane ile tabak büyüklüğünde açıp, kızgın yağlı tavada pişirin.

Pişen katmerin üzerine yağ sürüp çekince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,506Konular
983,080Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt