Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Osmanlı'dan gelen kavala kurabiyesi tarifi

En kolay kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Osmanlı'dan gelen kavala kurabiyesi tarifi
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pratik_kavala_kurabiyesi_nasil_yapilir_1571988342_4573.jpg

Edirne mutfağının meşhur lezzetleri ortasında yer alan kavala kurabiyesi, tereyağı, badem ve un kullanılarak yapılıyor. Osmanlı devrinden bu günlere gelen kavala kurabiyesi, damaklarda iz bırakıyor. Siz de konutta kavala kurabiyesi hazırlamak isterseniz hazırladığımız tanımı deneyebilirsiniz.

Yunanistan'ın kıyı kenti Kavala'dan ismini alan bir kurabiyenin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Ülkemizin çok eski yıllarından itibaren yapılmaya başlanan kavala kurabiyesi, Birinci yıllardaki üzere manda ve inek sütünden üretilen tereyağlarının karışımıyla yapılmaya başlandı. Sonrasında birçok şekerlemeci tarafından satışa sunulan Kavala kurabiyesinin yerli yabancı turistin en çok tercih ettiği tatlardan biri haline geldi. Çay saatlerine eşlik eden kavala kurabiyesi ağızda dağılan lezzetiyle adeta kendine hayran bırakıyor. Un kurabiyesine benzeyen tadı ve görünüşü ile birinci deneyenler için süper bir tanım olacak.
  • Kurabiye içindeki badem modülleri çok büyük olmazsa ay formunu vermek daha kolay olacaktır. Ayrıyeten uzun mühlet de taze kalabiliyor.
  • Bu tanım, un kurabiyesinden farklı olarak badem ve unun evvelce kavrulmasıyla hazırlanıyor.


KAVALA KURABİYE TANIMI:

GEREÇLER

1 su bardağı tuzsuz Badem
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yumuşamış tereyağı
2 su bardağı un
1/2 su bardağı tahin



YAPILIŞI

Bademleri iri iri doğrayıp, bir tavaya konup kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kavurun.

Daha sonra unun 1 bardağı ek edilip bademle birlikte 2 dakika daha kavrulur ve soğumaya bırakın.



Başka bir kabın içinde yumuşamış tereyağını, tahini, pudra şekerini, kalan 1 bardak unu ve bademle birlikte kavrulan karışımı ek ederek yoğurun.

Hamurdan ufak ufak modüller alıp 1 cm kalınlığında açın. İstediğiniz kalıpta kesip, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

160 derecede 20 dakika kadar pişirip, soğumaya bırakın.

En son pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt