Osmanlı Saray mutfağında sık sık pişirilen tadına doyum olmayacak hem lezzetli hem de ustalık gerektiren Kirde kebabını tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Uzman şeflerden aldığımız bilgilere göre, yanında yoğurtla enfes olan kirde kebabının pratik tarifi haberimizin detaylarında.
Gerek geçmişte gerekse de günümüzde hala yapılmaya devam edilen Osmanlı yemekleri, enfes lezzetleri ile damakları büyülemeye devam ediyor. Bu kez sizlere Osmanlı mutfağında sık sık pişirilen üst üste dizilmiş araları kuşbaşı etle dolu kirde kebabının tarifini veriyoruz. Akşam yemeğinde sofraları şenlendirecek olan kirde kebabı, padişahların en çok sevdiği yemekler arasında yer alıyor. Üst üste dizilmiş araları kuşbaşı etle dolu bu ince hamurlar yoğurt sosuyla birleşince ortaya kirde kebabı gibi enfes bir yemek çıkıyor. Görüntüsü Kayseri yağlamasını hatırlatan kirde kebabı akşam yemeklerinde sofralarınıza çok yakışacak. Hazırsanız, işte adım adım kirde kebabı tarifi ve yapılışı…
KİRDE KEBABI TARİFİ:
MALZEMELER
Yarım kg kuzu but
Sıvı yağ
1-2 diş sarımsak
2 adet domates
Et marinesi için;
1 bütün soğan suyu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1-2 dal taze kekik yaprağı
Tuz
Üzeri için;
2 adet kırmızı kapya
2 adet yeşil dolmalık biber
1 bütün soğan
10 adet mantar
YAPILIŞI
Tarife öncelikle etleri marine ederek başlayın. Marine etmek için malzemeleri bir kabın içerisine alıp, küp doğranmış etimizi ilave ederek elinizle iyice yoğurun.
Kapya biber ve yeşil biberi julyen şeklinde doğrayın. Soğanı da piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra mantarları iri şekilde doğrayın.
Az yağın içerisinde güzelce doğranan malzemeleri soteleyin. İri küp doğranmış domates ve sarımsakları içerisine ekleyerek ocağın altını kapatın.
Ayrı bir tavanın içerisinde marine edilen etleri pişirmeye başlayın.
Et piştikten sonra tabağa alın. Geniş bir servis tabağına lavaşları yerleştirin. Ardından et ve sotelenen sebzeleri ekleyin.
Üzerine çırpılmış yoğurt ve pul biber serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...