Öğrenci meskenlerinden yeni gelinlere kadar pratikliğiyle birçok meskende pişen makarnaya lezzetli bir sos arıyorsanız kıymalı halde yapabilirsiniz. Türk mutfağında çok sevilen kıymalı makarna çocuklar içine hayli doyurucu bir tanım. Pekala bu kadar bahsetmişken kıymalı makarna nasıl yapılır?
Markana, geleneksel İtalyan mutfağının temel besinidir. 1154 yılında birinci defa Sicilya'da ortaya çıkan makarna, durum buğdayından elde edilmiş una yumurta karıştırılarak hazırlanmış türlü biçimlerdeki kuru hamurdan yapılıyor. Lezzetiyle lisanlara destan olan makarna binlerce sosla birleşerek sofralara gelebilir. Bu soslar ortasında en kolayı kıymalıdır. Damağınızda güzel bir tat bırakacak bu makarnayı pratik bir formda hazırlayabilirsiniz. Üstelik konuklarınıza bile pişirebileceğiniz kıymalı makarna, yalnızca 15 dakikada yapılıyor. Tek bir tabakla hem ana yemek hem de orta öğün vazifesi gören kıymalı makarnayı çocuklarınızı beslemek için de yapabilirsiniz. Kıymalı makarnanın enfes tanımı bugünkü yazımızda.
KIYMALI MAKARNA TANIMI:
MATERYALLER
3 tane soğan
4 tane biber
3 tane domates
Biraz maydanoz
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Su
Sıvı yağ
1 paket makarna
YAPILIŞI
Tencereye yağı, ince ince doğranmış soğanı, biberi ve kıymayı alıp kavurmaya başlayın.
Yaklaşık 5 dakika kadar kavurduktan sonra salça ve tuzu ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
Üzerine domatesi ek edip, pişmeye bırakın.
Pişen sosun üzerine haşlanan makarnaları döküp karıştırın.
Kapağını kapatıp 5 dakika demlenmesini sağlayın.
Dinlenen makarnayı üzerine kaşar peyniri rendesiyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...