Mis üzere kokan közlenmiş patlıcan ile enfes bir çorba tanımı hazırlama ne dersiniz? Üretimi çok kolay olan ve yedikçe yediren enfes közlenmiş patlıcan çorbasının tanımı haberimizin ayrıntılarında kolay kolay bulabilirsiniz. Patlıcan bilhassa yaz aylarında sofraların demirbaşı. Yemeği, pilavı, böreği oluyor da çorbası neden olmasın pekala? Sizin için nefis bir patlıcan çorbası hazırladık.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Közlenmiş patlıcan, mangalda pişen tavukların ve etlerin yancısıdır. Lakin artık meskende de patlıcan közleyebileceğiniz tencereler ve tavalar çıkarıldı. Bu tavalarla evde közlediğiniz patlıcanlarla enfes bir çorba pişirmeye ne dersiniz? Hafif ağza gelen bir kıvamıyla çok beğeneceğiniz köz patlıcan çorbası, farklı çorbaları denemeyi sevenlerin kolaylıkla pişirebileceği tanım. Patlıcanın her hali sağlıklı olsa da, közlenmiş patlıcana doymak mümkün değil. Genelde salatalarda yer verilen köz patlıcanı, bu kere çorba imalinde kullanıyoruz. Mangalın etten sonra, hatta etle yarışan lezzetidir köz patlıcan. Mangalda pişen tavukların ve etlerin yancısıdır. Köz patlıcanlarla nefis bir çorba hazırlayacağız. O denli lezzetli o denli hoş ki mangal yaktığınızda sadece bu çorba için fazladan patlıcan közleyeceksiniz. Biz hafif ağza gelen bir kıvamı pek bir sevdik ancak siz el blenderı yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getirebilirsiniz. Biraz zahmetli olsa da ocakta süratlice yapabilirsiniz. Pekala köz patlıcan çorbası nasıl yapılır?
- Patlıcanı közlemek için köz tavası kullanabilir vakitten kazanabilirsiniz.
- Tereyağı ve unu fazla kavurmayın ve bu süreç için çırpma teli kullanın. Közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyun ve dilerseniz ezerek çorbaya ek edin. Şayet pürüzsüz bir çorba isterseniz el blenderıyla kıvamlandırabilirsiniz.
- Patlıcanın o süper kokusunu bastırmaması için pişirme esnasında rastgele bir baharat eklememelisiniz.
KÖZ PATLICAN ÇORBASI TANIMI:
GEREÇLER
3 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 diş sarımsak
1/8 demet dereotu
YAPILIŞI
Patlıcanları pişmeye yakın olacak biçimde güzelce közleyin. Akabinde derin bir tencereye tereyağını ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın. Kavrulan unla birlikte patlıcanları çevirin. Dövülmüş sarımsağı da ek edin.
Suyu yavaş yavaş ek edin ve hafif kaynayınca sütü ek edip karıştırın.
Bir taşım kaynattıktan sonra tuzu, karabiberi ek ederek, lezzetlendirin.
Afiyet olsun...