Mısır çorbası kısa sürece hazırlayabileceğiniz nefis bir alternatif. Karadeniz Bölgesi'nde sıklıkla tercih edilen bu çorba tavuk suyuyla hazırlandığında da tadına doyum olmuyor. Denemek isterseniz, tanımı çabucak aşağıda. En kolay kremalı mısır çorbası nasıl yapılır? Kremalı mısır çorbasının püf noktaları nelerdir?
Karadeniz yöresine ilişkin olan mısır çorbası, lif bakımından epey zengindir. Sindirim sistemini düzenleyen bu besin, düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de kendine yer bulur. İçeriğinde bulunan B vitamini ve kalsiyum kıymetleri de yüksektir. Bu yüzden kemik gelişimine yardımcı olan besinler ortasındadır. Bilhassa kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için, haftada bir sefer tüketilmelidir. Mısır sevenler bu nefis lezzete bayılacak. İçerisine eklenen tavuk suyuyla lezzetini katlayan kremalı mısır çorbası çok pratik ve enfes bir alternatif. Mısır çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, konut imali mısır çorbası tanımına başlayabiliriz.
KREMALI MISIR ÇORBASI TANIMI:
MATERYALLER
1 kase konserve mısır
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su yahut tavuk suyu
1 yemek kaşığı un
1 paket krema
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
YAPILIŞI
Tencereyi ocağa alın ve tereyağını da ekleyip eritin.
Unu ek edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Daha sonra suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra da mısırları ek edin ve birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin.
En son krema ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
Üzeri için de tereyağı ve pul biberi bir tavada kızdırın. Daha sonra çorbanıza ek edin ve ocaktan alın.
Afiyet olsun...