
Sabah kahvaltısını şölene çevirmek isteyenler için hem herkes tarafından bilenen hem de lezizi bir tanımımız var. Tadı, kıvamı ve lezzetiyle severek yenilen krep, kesinlikle püf noktalarına dikkat edilerek yapılmalıdır. Velev tatlı isterseniz tuzlu olarak tüketilebilen krep, doyurucu olmasıyla da adeta her gün yapacağınız tarifler arasında. Pekala krep nasıl yapılır? Öğrenmek için haberimizin detaylarına göz atın.
Sabah, öğlen, ikindi, beş çayı ya da akşam yemeklerinde... Hülasa günün her saatinde farklı farklı çeşitleriyle tüketebileceğiniz krep, çoklukla kahvaltılarda pişiriliyor. Yurtdışında kahvaltılardan eksik olmayan krep, memleketimizde akıtma olarak Anadolu'da eski yıllardan beri yapılıyor. Un, süt ve yumurta ile yapılan krep, evlatlardan büyüklere kadar vazgeçilmez bir lezzet. Canı börek çekenlerin kolay bir halde pişerebileceği birebir devirde kahvaltıda yanında velev sürmelik çikolata isterseniz peynir domatesle eşlik edecek olan krebin imalatı çok pratik. Püf noktalarına dikkat edilerek pişirildiğinde kısa müddette kat kat pişirebileceğiniz krebin nasıl yapıldığını birebir vakitte püf noktalarının neler olduğunu sizlerle paylaşıyoruz. Tavada sadece 5 dakikada yapabileceğiniz krebin tanımı için metnimizi inceleyebilirsiniz.

KREP TANIMI:
MATERYALLER
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı likit yağ
6 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisinde sütü ve suyu alın.
Daha sonra un hariç kalan gereçleri ek ederek yavaşça karıştırın.
Unu kaşık kaşık ekleyerek homojen kıvam ortama kadar karıştırın.
5 dakika kadar dinlenmesi için kenara bırakın.
Tavaya yağı koyup kızana kadar bekleyin. Bir kepçe krep hamurundan alıp tavaya dökün.
Hafifçe sallayarak hamurun ince bir biçimde tabanına yayılmasını sağlayın.Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk sahaya kadar gerili önlü kızartın.
Tüm hamur bitene kadar arada tavayı yağlayarak pişirin.

YOĞURTLU KREP TANIMI:
GEREÇLER
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Pişirmek için;
3 yemek kaşığı likit yağ

YAPILIŞI
Yumurtayla yoğurdu şıkça karıştırın. Akabinde suyu da ekleyerek süratlice çırpın.
Unu da eleyerek hamura ek ettikten sonra kalan materyalleri ekleyerek homojen kıvama getirin.
Biraz dinlendirdikten sonra kızgın yağda birer kepçe koyarak pişirin.
Afiyet olsun...