Hem tatlı hem tuzlu nefis bir ekmek tanımı paylaşıyoruz sizlerle: Üzümlü tahıllı ekmek. Kahvaltı yahut dilediğiniz yemeğin yanında severek tüketebileceğiniz mükemmel bir lezzet. İsterseniz çayla da harika ahengi yakalayan üzümlü ekmek nasıl yapılır sorusunun karşılığı yazımızda.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Meskende kendi ekmeğini yapmak son günlerin trendlerinden. Birden fazla kişi koronavirüs nedeniyle ekmeğin bize ulaşana kadar olan süreçlerinden telaş duyduğu için meskende kendi ekmeğini yapıyor. Bizde sağlıklı üzümlü ekmek tanımını sizin için hazırladık. Üzümlü ekmek, kuru üzüm ile yapılan ve tarçın ile tatlandırılmış bir ekmek çeşididir. "Genellikle beyaz un yahut yumurta hamur ekmeğidir". Beyaz unun yanı sıra kuru üzüm ekmeği, çok hedefli un, yulaf unu yahut tam buğday unu üzere öteki unlarla da yapılır. Birtakım tarifler bal, esmer şeker, yumurta yahut tereyağı içerir. Pratik ve farklı ekmek tanımları arıyorsanız işte tüm püf noktalarıyla üzümlü ekmek tanımı yapılışı…
KURU ÜZÜMLÜ EKMEK TANIMI:
MATERYALLER
200 gr ekmek unu
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
25 gr tereyağı (yumuşatılmış)
140 ml ılık süt
60 gr kuru üzüm
2 yemek kaşığı su
Susam
Kabak çekirdeği
1 yumurta
1 yemek kaşığı su karışımı
YAPILIŞI
Üzümleri bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika bekletin. Süzerek kağıt havlu ile düzgünce kurulayın.
Unu geniş bir kaba alın. Maya, şeker, tuz ekleyip harmanlayın.
Sütü ek ederek yoğurun. Gerekirse azar azar un yahut süt ek edin.
Tereyağını ekleyin ve elastik bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
Üzümleri hamurun üzerine serpiştirip karıştırın. Üzerini örterek 1 saat dinlendirin. Hamurdan kesimler kopartıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı dizin.
Üzerini örterek 30 dakika daha dinlendirin.
Üzerine yumurtalı su karışımından sürüp susam ve kabak çekirdeği serpiştirin ve 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...