Kuzu incik hakikat tekniklerle pişirildiği takdirde yumuşacık enfes bir yemek olabilir. İster özel günlerde isterseniz canınız çektiğinde mükemmel bir halde kuzu inciği pişirmek isterseniz kolay sistemini deneyebilirsiniz. Türk mutfağında epey kullanılan lezzetler ortasında yer alan kuzu incik tanımı ve gereçlerini sizler için hazırladık.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Kuzu incik kuzunun diz ve dirsek eklemi altı olan kısma verilen isimdir. Kuzu inciği hem kuzu incik tandır olarak hem de kuzu incik haşlama olarak pişirebilirsiniz. Kuzunun en lezzetli yeri olan bu kısımla enfes yemekler yapıp damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. Kuzunun en lezzetli yerlerinden biri olan incikle, epeyce lezzetli ve eşsiz yemekler yapabilirsiniz. Türk mutfağının sevilen lezzetleri ortasında yer alan kuzu incik tarifi yemeğini yaparken dikkat edilmesi gereken en değerli püf noktalarından biri ise pişirme müddeti. Arpacık soğan, domates, sivri biber, üzere materyallerle hazırlanan kuzu incik, nasıl yapılır ve pişirilir? İşte, adım adım kuzu incik tanımı ve üretim kademeleri.
- Et seçimine dikkat edin, Kasabınıza sonlarından ve yağlarından arındırmasını isteyin.
- Fırından fırına pişme mühleti değişir, tavsiyemiz 2-2,5 saat tutarken ortada çıkarıp kürdan ya da çöp şişle eti poşetin dışından denetim etmelisiniz.
- İçine koyduğunuz patatesleri epeyce iri doğrayın ki pişerken eriyip gitmesin.
KUZU İNCİK TANIMI:
GEREÇLER
3 tane kuzu incik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet tane hallinde karabiber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı limon
Dilediğiniz ölçüde tuz
YAPILIŞI
Birinci olarak kuzu incikleri güzelce yıkayın, daha sonra kuzu incikleri karabiber limon ve yağ ile düzgünce harmanlayın.
Harmanlamış olduğunuz kuzu incikleri derin bir düdüklü tencerenin içerisine yerleştirin ve akabinde içerisine bütün olarak soymuş olduğunuz soğanı ekleyin.
Düdüklünün kapağını kapatarak kuzu incikleri kısık ateşte pişirin.
Düdüklüden çıkan birinci seste tencerenin üzerinde yer alan pimi indirin; takriben bu halde 1 saat pişirmeye bırakın.
1 saatin sonunda düdüklünüzün kapağı açılmaya müsait hale geldiğinde düdüklünüzü açarak kuzu inciğin salmış olduğu suyu etin üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun...