Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay lahmacun nasıl yapılır? Çıtır çıtır ev yapımı lahmacun tarifi

En kolay lahmacun nasıl yapılır? Çıtır çıtır ev yapımı lahmacun tarifi
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_lahmacun_nasil_yapilir_citir_citir_ev_yapimi_lahmacun_tarifi_1586606709_9921.jpg

Dışarıda yediğiniz enfes ve hayli doyurucu olan lahmacunu konutta de pratik bir halde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu argüman ediliyor. Üretimi epeyce kolay olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte konutta lahmacun tanımı...

Açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot üzere baharatlarla hazırlanan materyal sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan  lahmacun adeta Türk mutfağı denilince birinci akla gelenler ortasında yer alıyor. “Lahmacun” sözü köken olarak Arapça’daki “lahm bi ajin” sözünün türemiş halidir ve etli hamur manasına gelir. Çıtır çıtır hamuru, lezzetli içi harcı ve yanında bir bardak ayranla adeta diyeti bozduracak olan lahmacunu bu akşam ana yemek olarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Meskende lahmacun imalinin en temel materyalleri; lahmacun hamuru, kıyma, soğan, salça ve biberdir.  Yanına limon, yeşillik ve köpüklü ayranın eşlik ettiği lahmacunu hazırlamak ise, sanıldığının bilakis hayli kolaydır. Konut imali lahmacunların hazırlama müddeti 20, hamurun mayalanması 40, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır. Tüm bu hazırlık sürecinin akabinde, size yalnızca afiyetle yemesi kalır. İşte sizleri yormayacak üstelik yalnızca 10 dakikada yapabileceğiniz konutta lahmacun tanımı:



LAHMACUN TANIMI:

MATERYALLER

Hamuru için;

1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
3,5 su bardağı un

Üzeri için;

250 gram orta yağlı kıyma
1 tane ince kıyılmış soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz
1 tane domates
Çay kaşığı ile karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
İki tane yeşilbiber
Yarım çay bardağı su

Süslemek için;

Limon dilimleri
Piyaz formunda doğranmış soğan
Maydanoz



YAPILIŞI

Ilık suya kuru mayayı katıp karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamuru bu formda bir saat kadar mayalandırın. 

İç materyallerini derin bir kabın içinde yeterlice harmanlayın. 

Oluşan hamurdan küçük kesimler alarak açın ve iç harcını eşit bir halde bu hamurların üzerine koyun. 

Bu hamurları 200 derecelik fırında pişirin

Piştikten sonra süsleme gereçlerini içlerine ekleyerek servis edin. 

Afiyet olsun...

LAHMACUNUN PÜF NOKTALARI
  • Hamur için unu ve suyu oda sıcaklığında eklemelisiniz.
  • Hazırladığınız iç harcı koyu kıvamda olduysa içine biraz su ekleyerek harcın kıvamını açın.
  • Antep yöntemi lahmacunda sarımsak ve isot yer alır. Bu gereçleri listeden çıkartmayın.
  • Hazırladığınız lahmacunların boyutunu çok büyük olacak formda açmayın.
 

Similar threads

Dışarıda yediğiniz enfes ve oldukça doyurucu olan lahmacunu evde de pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu iddia ediliyor. Yapımı oldukça basit olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte evde lahmacun tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Gaziantep'ten tüm kentlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu hanede pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta adabı olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. Velev acılı isterseniz sade bir biçimde meskende yapabileceğiniz lokanta adabı lahmacunun tanımı bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütün herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Çıtır Çıtır Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *1 su bardağı su *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı süt *Yarım su bardağı zeytinyağı *1 paket instant (kuru) maya (10 gr dr outker) *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay kaşığı şeker *3 kase (çorba kasesi) un *Not: un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,478Konular
981,310Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt