Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay lahmacun nasıl yapılır? Çıtır çıtır ev yapımı lahmacun tarifi

En kolay lahmacun nasıl yapılır? Çıtır çıtır ev yapımı lahmacun tarifi
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_lahmacun_nasil_yapilir_citir_citir_ev_yapimi_lahmacun_tarifi_1586606709_9921.jpg

Dışarıda yediğiniz enfes ve oldukça doyurucu olan lahmacunu evde de pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu iddia ediliyor. Yapımı oldukça basit olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte evde lahmacun tarifi...

Açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan  lahmacun adeta Türk mutfağı denilince ilk akla gelenler arasında yer alıyor. “Lahmacun” kelimesi köken olarak Arapça’daki “lahm bi ajin” kelimesinin türemiş halidir ve etli hamur anlamına gelir. Çıtır çıtır hamuru, lezzetli içi harcı ve yanında bir bardak ayranla adeta diyeti bozduracak olan lahmacunu bu akşam ana yemek olarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Evde lahmacun yapımının en temel malzemeleri; lahmacun hamuru, kıyma, soğan, salça ve biberdir.  Yanına limon, yeşillik ve köpüklü ayranın eşlik ettiği lahmacunu hazırlamak ise, sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Ev yapımı lahmacunların hazırlama süresi 20, hamurun mayalanması 40, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır. Tüm bu hazırlık sürecinin ardından, size sadece afiyetle yemesi kalır. İşte sizleri yormayacak üstelik sadece 10 dakikada yapabileceğiniz evde lahmacun tarifi:

poILL_1586606717_0127.jpg

LAHMACUN TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
3,5 su bardağı un

Üzeri için;

250 gram orta yağlı kıyma
1 tane ince kıyılmış soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz
1 tane domates
Çay kaşığı ile karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
İki tane yeşilbiber
Yarım çay bardağı su

Süslemek için;

Limon dilimleri
Piyaz şeklinde doğranmış soğan
Maydanoz

A50cx_1545632880_6812.jpg

YAPILIŞI

Ilık suya kuru mayayı katıp karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamuru bu şekilde bir saat kadar mayalandırın. 

İç malzemelerini derin bir kabın içinde iyice harmanlayın. 

Oluşan hamurdan küçük parçalar alarak açın ve iç harcını eşit bir şekilde bu hamurların üzerine koyun. 

Bu hamurları 200 derecelik fırında pişirin

Piştikten sonra süsleme malzemelerini içlerine ekleyerek servis edin. 

Afiyet olsun...

LAHMACUNUN PÜF NOKTALARI
  • Hamur için unu ve suyu oda sıcaklığında eklemelisiniz.
  • Hazırladığınız iç harcı koyu kıvamda olduysa içine biraz su ekleyerek harcın kıvamını açın.
  • Antep usulü lahmacunda sarımsak ve isot yer alır. Bu malzemeleri listeden çıkartmayın.
  • Hazırladığınız lahmacunların boyutunu çok büyük olacak şekilde açmayın.
 

Similar threads

Dışarıda yediğiniz enfes ve hayli doyurucu olan lahmacunu konutta de pratik bir halde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu argüman ediliyor. Üretimi epeyce kolay olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte konutta lahmacun tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütün herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Çıtır Çıtır Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *1 su bardağı su *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı süt *Yarım su bardağı zeytinyağı *1 paket instant (kuru) maya (10 gr dr outker) *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay kaşığı şeker *3 kase (çorba kasesi) un *Not: un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Ev yapımı lahmacun tarifi Evde nasıl lahmacun yapılır Siz de lahmacunu evde kendiniz yapmak istiyorsanız bu tasvir işinize yarayacaktır Lahmacun için ihtiyacınız olan malzemeler; Hamuru için: 3 su bardağı un 1 dere kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kuru maya Su İçi için: Yarım kg kıyma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt