Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay Mafiş nasıl yapılır? Mafiş tatlısının püf noktaları

En kolay Mafiş nasıl yapılır? Mafiş tatlısının püf noktaları
0
30

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
mafis_nasil_yapilir_mafis_puf_noktalari_1579689310_3855.jpg

İlk bakışta pişi ya da lokma gibi görünen mafiş tatlısı, Anadolu'nun bazı yörelerinde adeta her gün yapılıyor. Tadı da lezzeti de damaklarda iz bırakan mafiş çıtır olduğu kadar içi de yumuşacık. Peki mafiş hamurunun içinde ne var? Mafiş evde nasıl yapılır? tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Mafiş, Anadolu’nun farklı yörelerinde yapılan şerbetli kızarmış hamur tatlısının Balıkesir mutfağındaki tarifine verilen isimdir. İnce ince yapılan hamurların fiyonk şekli verilip bol yağın içerisinde kızartılmasıyla yapılan mafiş, şerbetle buluştuğunda vazgeçilmez oluyor. Her türlü çıtır, her türlü güzel bir tatlı olan mafişi yapmak için siz de geç kalmayın. Yakın arkadaşlarınızla ya da sevdiklerinize mafiş pişirmek isterseniz püf noktalarıyla beraber hazırladığımız tarifimizi inceleyebilirsiniz.

MAFİŞ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Şerbeti için;

Şeker
Su

O7s79_1579689410_742.jpg

YAPILIŞI

Tarifi hazırlamaya öncelikle şerbetinden başlayın. Daha sonra soğuması için kenara alabilirsiniz.

Bu sırada bir kabın içerisine hamur için malzemeleri alıp alabildiği kadar unla yavaş yavaş yoğurun.

Hazırlanan hamurdan 20 santim büyüklüğünde parçalar koparıp isterseniz şekil verebilirsiniz. 

Bol kızgın yağın içine atıp hamurları kızartın. Soğuk şerbetin içine bırakıp çekmesini sağlayın.

Biraz bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,464Konular
981,125Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt