Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay mercimek böreği nasıl yapılır? Mercimek böreğinin püf noktaları

En kolay mercimek böreği nasıl yapılır? Mercimek böreğinin püf noktaları
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
enfes_mercimek_boregi_nasil_yapilir_1549525128_6371.jpg

Çorbası, yemeği, köftesi ve daha bir çok çeşit olarak sofraya getirilen yeşil mercimekle çay saatlerinde tüketebileceğiniz enfes bir börek hazırlamak ister misiniz? İmali pratik olan mercimek böreğini konuklarınız de çok beğenecek. Enfes mercimek böreğinin tanımı haberimizin ayrıntılarında....

Yeşil mercimeğin içindeki protein sayesinde hem sağlıklı hem de çok ekonomik olduğu için sofralarda birçok lezzetli tarifle yer alıyor. Afyon yöresine ilişkin olan mercimek böreği son vakitlerde çay saatlerinde ve akşam yemeklerinde çok tercih edilen börekler ortasına girdi. Sıradan börek tanımlarından sıkılanlar için farklı bir o kadar da besleyici bir teklifimiz var: Mercimekli börek. Gelin, konutta sodalı mercimek böreği nasıl yapılır birlikte görelim. Mercimeğin nefis lezzetiyle birleşen milföy böreğini yiyenler tadına doyamadı! Hazırlaması pratik, yemesi şahane olan bu kat kat lezzeti kesinlikle deneyin.



MERCİMEK BÖREĞİ TANIMI:

MATERYALLER

2  adet yufka
yarım su bardağı su
2 tane soğan
3 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biber

Üzerine için;

1 tatlı kaşığı susam

Börek harcı için;

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ



YAPILIŞI

Bir tencereye su doldurun ve mercimekleri yıkayıp içine döküp altını yakın. Diğer bir tencere de doğranmış soğanları, tereyağı ve sıvı yağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanların üzerine öbür tencerede haşlayıp süzdüğünüz mercimekleri koyup karıştırın. Akabinde baharatları da ekleyin ve altını kapatıp kenara alın. Bir kapta zeytinyağı ve sıvı yağı koyup güzelce karıştırın.



Yufkalardan bir adedini açın ve sosu fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün. Daha sonra öbür yufkayı üzerine açın ve birebir halde sostan her tarafına sürün. Sonra yufkaları pizza dilimleri üzere 8 modüle bölün.

8 eşit kesime böldüğünüz yufkaların geniş tarafına hazırladığınız harçtan koyun ve kenarlarını güzelce katlayıp sarın. Bütün mahpusunu sardıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin ve evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt