Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay mercimek böreği nasıl yapılır? Mercimek böreğinin püf noktaları

En kolay mercimek böreği nasıl yapılır? Mercimek böreğinin püf noktaları
0
38

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
enfes_mercimek_boregi_nasil_yapilir_1549525128_6371.jpg

Çorbası, yemeği, köftesi ve daha bir çok çeşit olarak sofraya getirilen yeşil mercimekle çay saatlerinde tüketebileceğiniz enfes bir börek hazırlamak ister misiniz? Yapımı pratik olan mercimek böreğini misafirleriniz de çok beğenecek. Enfes mercimek böreğinin tarifi haberimizin detaylarında....

Yeşil mercimeğin içindeki protein sayesinde hem sağlıklı hem de çok ekonomik olduğu için sofralarda birçok lezzetli tarifle yer alıyor. Afyon yöresine ait olan mercimek böreği son zamanlarda çay saatlerinde ve akşam yemeklerinde çok tercih edilen börekler arasına girdi. Sıradan börek tariflerinden sıkılanlar için farklı bir o kadar da besleyici bir önerimiz var: Mercimekli börek. Gelin, evde sodalı mercimek böreği nasıl yapılır birlikte görelim. Mercimeğin nefis lezzetiyle birleşen milföy böreğini yiyenler tadına doyamadı! Hazırlaması pratik, yemesi şahane olan bu kat kat lezzeti mutlaka deneyin.

WFiAZ_1614332757_1409.jpg

MERCİMEK BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

2  adet yufka
yarım su bardağı su
2 tane soğan
3 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biber

Üzerine için;

1 tatlı kaşığı susam

Börek harcı için;

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Onv7T_1614332267_8539.jpg

YAPILIŞI

Bir tencereye su doldurun ve mercimekleri yıkayıp içine döküp altını yakın. Başka bir tencere de doğranmış soğanları, tereyağı ve sıvı yağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanların üzerine diğer tencerede haşlayıp süzdüğünüz mercimekleri koyup karıştırın. Ardından baharatları da ekleyin ve altını kapatıp kenara alın. Bir kapta zeytinyağı ve sıvı yağı koyup güzelce karıştırın.

g7ecz_1614332780_7027.jpg

Yufkalardan bir tanesini açın ve sosu fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün. Daha sonra diğer yufkayı üzerine açın ve aynı şekilde sostan her tarafına sürün. Sonra yufkaları pizza dilimleri gibi 8 parçaya bölün.

8 eşit parçaya böldüğünüz yufkaların geniş tarafına hazırladığınız harçtan koyun ve kenarlarını güzelce katlayıp sarın. Bütün hapsini sardıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,919Mesajlar
29,939Kullanıcılar
label212Son üye
Üst Alt