Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay mısır ekmeği nasıl yapılır? Tam kıvamında mısır ekmeği tarifi...

En kolay mısır ekmeği nasıl yapılır? Tam kıvamında mısır ekmeği tarifi...
0
36

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
evde_misir_ekmegi_nasil_yapilir_1566551992_5805.jpg

Karadeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini kendiniz yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. O bölgelerde sık sık pişirilen mısır ekmeği kendi elleriyle dikip biçtikleri mısırların unlarından yapıldığında daha bir enfes oluyor. Yanında soğuk bir ayran ya da yoğurtla yiyebileceğiniz mısır ekmeğinin tarifi bugünkü yazımızda.

Mısır ekmeği, mısırdan yapılan un ile elde edilen bir ekmek çeşididir. Mısır unu ile buluşan süt, kabarma tozu, tereyağı gibi malzemelerle yapılan mısır ekmeği, Karadeniz deyince akla gelen ilk lezzetlerden biridir. Besleyici değeri yüksek besinlerden bir tanesi olan mısır ekmeği, düzenli bir şekilde tüketildiğinde enerji vererek bulundurduğu bol miktarda lif sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Doğu Karadeniz bölgesinin favori yiyeceklerinden biri olan mısır ekmeği, o yörede pişen yemeklerin adeta tamamlayıcısıdır. Sizlerde evde mısır ekmeği pişirmek istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarife göz atmalısınız.

MISIR EKMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

10 çorba kaşığı mısır unu
4 çorba kaşığı beyaz un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 bardak süt
2 adet yumurta
1 kalıp tulum peyniri
1 avuç kıyılmış dereotu
1 bardak zeytinyağı
1 küçük kalıp tereyağı

fiwYo_1566552034_3667.jpg

YAPILIŞI

Mısır unu ve beyaz un ile bir kasenin içinde bir araya getirin.

Dereotunu ince ince kıyın ve elinizle iyice ufaladığınız tulum peynirini diğer tüm malzeme ile bir çatal yardımıyla karıştırın.

Homojen bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Yatay ince bir fırın tepsisini yağlayın ve hamuru içine yerleştirip 170 derecelik fırına yerleştirin.

30 dakika kadar fırında pişen ve üstü altın rengine dönen ekmeğinizi fırından çıkartıp, ıslatıp iyice sıktığınız yağlı kağıdı üstüne örtün ve 10 dakika daha fırında pişirin.

Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...



 

Similar threads

Karadeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini kendiniz yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. O bölgelerde sık sık pişirilen mısır ekmeği kendi elleriyle dikip biçtikleri mısırların unlarından yapıldığında daha bir enfes oluyor. Yanında soğuk bir ayran ya da yoğurtla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Karadeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini kendiniz yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. O bölgelerde sık sık pişirilen mısır ekmeği kendi elleriyle dikip biçtikleri mısırların unlarından yapıldığında daha bir enfes oluyor. Yanında soğuk bir ayran ya da yoğurtla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Karadeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini kendiniz yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. O bölgelerde sık sık pişirilen mısır ekmeği kendi elleriyle dikip biçtikleri mısırların unlarından yapıldığında daha bir enfes oluyor. Yanında soğuk bir ayran ya da yoğurtla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Karadeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini kendiniz yapmak isterseniz bu tanım tam size nazaran. O yerlerde sık sık pişirilen mısır ekmeği kendi elleriyle dikip biçtikleri mısırların unlarından yapıldığında daha bir enfes oluyor. Yanında soğuk bir ayran ya da yoğurtla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler *1 adet yumurta *1 su bardağı (200 ml ) süt *1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ *1 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker *1 tatlı kaşığı (silme) tuz *12 (yarım) su bardağı un *4 su bardağı mısır unu *1, 5 su bardağı (kaynar) su *1 paket kabartma tozu Mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt