Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay muhammara nasıl yapılır? Muhammara nedir ve püf noktaları nelerdir?

En kolay muhammara nasıl yapılır? Muhammara nedir ve püf noktaları nelerdir?
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_muhammara_nasil_yapilir_muhammara_nedir_ve_puf_noktalari_nelerdir_1618563946_21.jpg

Muhammara, birtakım yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle başka bir hoş oluyor. Pekala muhammara nasıl yapılır? İşte meskende pratik muhammara tanımı...

Muhammara, Suriye'nin Halep kentine mahsus, kahvaltılık ve yemeklik olarak iki çeşidi olan, biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan tuzlu mezedir. Eskiye nazaran artık çok daha tanınan olan muhammara tanımı, bilhassa hafta sonu kahvaltı için gittiğiniz yerlerin tercihi olmaya başladı. Sofrasına koyan herkesin yemediği günler için pişman olacağı muhammara tanımını meskende çarçabuk yapabilirsiniz. Sosunuzu hazırlarken bayat etmek içi yerine galeta unu da tercih edebilirsiniz. Pek çok kişi Kafkas mutfağına mahsus bu nefis lezzetin imalini merak ediyor. İşte muhammara materyalleri ve yapılışı...
  • Muhammaranın daha lezzetli olması için cevizleri mutfak robotu yerine havanda döverek küçültebilir, çıkan yağı da sos üretiminde kullanabilirsiniz.Bayat ekmek içi yerine galeta unu da kullanabilirsiniz.
 



MUHAMMARA TANIMI:

MATERYALLER

6 dilim bayat ekmek içi
5 yemek kaşığı acı biber salçası
5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı limon suyu
3 yemek kaşığı su
Kimyon
Kişniş
Kırmızı pul biber
Tuz



YAPILIŞI

Bayat ekmeklerin iç kısımlarını bir ufalayıp bir kaseye alın.

Ekmek içlerini su ve limon suyuyla ıslatıp yavaşça ovun.

Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Hazırladığınız ekmek içlerini, domates salçası, acı biber salçası, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

Sosunuz hazır olunca dilerseniz kavanoza alıp buzdolabında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,415Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt