Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında erik reçeli tarifi

En kolay mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında erik reçeli tarifi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_murdum_erigi_receli_nasil_yapilir_tam_kivaminda_erik_receli_tarifi_1659695368_2508.jpg

Evde yenilmeyen ve artan mürdüm erikleri değerlendirmek için yapılabilecek, aynı zamanda yalnızca artık erikler ile değil özellikle reçel yapmak için de satın alarak mürdüm erik reçeli tarifi deneyebilirsiniz. Tam kıvamında kırmızı erik reçeli tarifi yazımızda.



Gülgiller ailesinden olan mürdüm eriğinin ana vatanı Anadolu topraklarıdır. 20. yüzyılda Avrupa ülkelerine yayılmaya başlayan bu meyve, özellikle İsviçre ve Fransa'da kurutularak tüketilir. Daha çok taze meyve olarak tüketilen ve Türkiye'nin hemen her bölgesinde yetiştirilen erik; marmelat, reçel, pekmez, şurup, hoşaf, komposto yapımında kullanıldığı gibi kurutularak da saklanıyor. Erik özellikle de mürdüm erik, yaz mevsiminde mutlaka tüketilmesi gereken sağlık ve lezzet deposu meyvelerden bir tanesidir. Kış aylarında da bu meyvenin lezzetini almak isterseniz yapılabilecek en lezzetli yöntemlerden bir tanesidir erik reçelidir. Bir gün öncesinden erikleri şekere yatırarak yapılacak olan bu reçel, kahvaltı sofralarına lezzet katacaktır.

5adRG_1624868528_5031.jpg

ERİK REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram erik
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu

w8NOQ_1624868498_3135.JPG

YAPILIŞI

Saplarını ayıkladığınız erikleri bol suyla yıkayın.

Erikleri bıçakla ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Reçeli kaynatacağınız tencereye aldığınız eriklerin üzerine şekeri her tarafını kaplayacak şekilde yayın.

Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

JIunS_1624868559_5607.jpg

Ertesi gün reçel tenceresini orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kaynayan reçelin altını kısıp ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Koyulaşan reçele limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın.

Soğumasını beklediğiniz reçeli kavanozlara bölüştürün.

Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters vaziyette karanlık bir yerde saklayın.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Evde yenilmeyen ve artan mürdüm erikleri değerlendirmek için yapılabilecek, aynı zamanda yalnızca artık erikler ile değil özellikle reçel yapmak için de satın alarak mürdüm erik reçeli tarifi deneyebilirsiniz. Tam kıvamında kırmızı erik reçeli tarifi yazımızda. Gülgiller ailesinden olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Mürdüm Erik Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *10 kg mürdüm eriği *2 kg toz şeker *2 su bardağı su *1 adet limon Mürdüm Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Merhaba, En sevdiğim reçel tarifimi sizin ile paylaşmak istedim az şekerli ve meyve tadını alıyorsunuz Çok kolay ve tam ölçü olduğundan hiç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Erik Suyu ( Mürdüm Eriği) Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo mürdüm eriği *2 su bardağı şeker ( şeker miktarı isteğe göre eksiltilip çoğaltılabilir) *Eriklerin üstünü geçecek kadar su *1 kabuk tarçın *56 tane karanfil * Erik Suyu ( Mürdüm Eriği) Tarifi Yapılışı Merhabalar Kuvvetli bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Mürdüm eriği hem lezzeti hem de faydalarıyla damaklarda iz bırakıyor. Vücudun demir emilimine yardımcı olan C vitamini açısından zengin ve iyi bir A vitamini, B2 vitamini ve potasyum kaynağı olan mürdüm eriğinden şifalı bir erik kompostosu nasıl yapılır sorusunun yanıtını sizlerle paylaşıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Reçel kahvaltıların vazgeçilmez tatlısıdır. Özellikle güzel ve kıvamında yapılan reçeller hem görüntü hem de lezzet açısından tatmin edici olur. Peki böyle güzel reçeller nasıl yapılır? Uygulayacağınız bazı püf noktaları ile sizde birbirinden güzel reçeller yapabilirsiniz. Mis kokulu çilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt