Muzlu milkshake, yazın sıcak havalarda içinizi ferahlatacak. Büyük küçük herkesin zevkle içeceği bu tanım hem hafif hem de çok pratik. Birkaç malzemele ile hazırlayabileceğiniz bir lezzet sizi bekliyor. Pekala Muzlu milkshake nasıl yapılır? İşte pratik muzlu milkshake tanımı...
Çocuklarınızı memnun etmek, konuklarınıza alternatif ikramlar sunmak ya da yalnızca sıcak havalarda serinlemenin lezzetli bir yolunu mu bulmak istiyorsunuz? O halde milkshake’in son derece ülkü bir tahlil olduğunu söyleyebiliriz. Soğuk ve sütlü bir içecek olan milkshake, çocuklardan yetişkinlere herkes tarafından zevkle tüketiliyor. İmalinde kullanılan materyaller beğenilere nazaran çeşitlilik gösterse de temel olarak sütle yapılan bu içecek birçok vakit dondurma da içeriyor. Lakin dondurmasız milkshake üretimi da elbette mümkün! Genellikle yaz aylarında içilen milkshake’in muzlu, çilekli, çikolatalı ve kivili cinsleri de var. Muzu hem meyve olarak hem de tatlı gereci olarak çok seviyoruz. O halde neden milkshake’ini yapmayalım? Bilhassa çocukların bayılacağı bu dondurmasız milkshake için elinizde bulundurmanız gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz.
MUZLU MİLKSHAKE TANIMI:
GEREÇLER
1 adet olgun muz
1,5 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı vanilyalı dondurma
2 yahut 3 adet buz küpü
YAPILIŞI
Muzu soyun ve dilimleyin. Dilimlediğiniz muzları, sütü, dondurmayı ve buz küplerini blender'dan geçirin.
Şayet kıvamı çok ağır olursa bir ölçü daha süt ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız içeceğinizi bardağa boşaltın.
Dilerseniz içine buz ekleyebilir ve üzerini de krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...