Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay nohutlu pilav nasıl yapılır? Tam kıvamında nohutlu pilav tarifi

En kolay nohutlu pilav nasıl yapılır? Tam kıvamında nohutlu pilav tarifi
0
57

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
nohutlu_pilav_nasil_yapilir_evde_nohutlu_pilav_yapmanin_puf_noktalari_1635233884_3066.jpg

Nohutlu pilav yüzyıllardır ülkemizin sevilen sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Küçük büyük demeden herkesin severek yediği nohutlu pilavı evinizde adeta tane tane kaşıktan düşen bir şekilde pişirebilirsiniz. Peki ama nasıl? Ümit Uzunoğlu’ndan pilav yapmanın püf noktalarını yasemin.com'a özel anlattı.


HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE
Nohutlu pilav, maç çıkışlarında, işlek caddelerde el arabalarında satılırken, neden insan bunu sokakta yemek istesin ki hissi uyandırır ama yanından geçerken de kokusu can çektirir. Dışarıda yemesi kadar, evde yapması ve servis etmesi hem pratik, hem de lezzetlidir nohut pilavın. Nohut veya kuru fasulyeyi haşlaması uzun sürdüğü için, fazladan haşlayıp buzluğa atanlardansanız, bu yemek tam bir hayat kurtarıcı olacaktır sizin için. Eğer buzlukta hazır nohudunuz yoksa sorun değil, nohutlu pilavı yapmadan bir önceki gece nohutları kaynar su ile ıslatın ve pişirene kadar suyun içinde kalsınlar. Böylece daha hızlı pişeceklerdir. Hazırlanması da oldukça pratik olan bu sokak lezzetini evine taşımak isteyenler için leziz nohutlu pilav tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…



NOHUTLU PİLAV TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı nohut
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

sDQt0_1635234178_5401.jpg

YAPILIŞI

Nohutu bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. 

Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.

Margarini tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin.

Gjbbl_1635234191_3174.jpg

Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.Üzerini kağıt havlu ile örtüp birkaç dakika dinlendirin.

Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın.

Karabiber ve kırmızı tozbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...


 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt