Nohutlu pilav yüzyıllardır ülkemizin sevilen sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Küçük büyük demeden herkesin severek yediği nohutlu pilavı evinizde adeta tane tane kaşıktan düşen bir şekilde pişirebilirsiniz. Peki ama nasıl? Ümit Uzunoğlu’ndan pilav yapmanın püf noktalarını yasemin.com'a özel anlattı.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE
Nohutlu pilav, maç çıkışlarında, işlek caddelerde el arabalarında satılırken, neden insan bunu sokakta yemek istesin ki hissi uyandırır ama yanından geçerken de kokusu can çektirir. Dışarıda yemesi kadar, evde yapması ve servis etmesi hem pratik, hem de lezzetlidir nohut pilavın. Nohut veya kuru fasulyeyi haşlaması uzun sürdüğü için, fazladan haşlayıp buzluğa atanlardansanız, bu yemek tam bir hayat kurtarıcı olacaktır sizin için. Eğer buzlukta hazır nohudunuz yoksa sorun değil, nohutlu pilavı yapmadan bir önceki gece nohutları kaynar su ile ıslatın ve pişirene kadar suyun içinde kalsınlar. Böylece daha hızlı pişeceklerdir. Hazırlanması da oldukça pratik olan bu sokak lezzetini evine taşımak isteyenler için leziz nohutlu pilav tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
NOHUTLU PİLAV TARİFİ:
MALZEMELER
Yarım su bardağı nohut
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI
Nohutu bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
Margarini tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin.
Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.Üzerini kağıt havlu ile örtüp birkaç dakika dinlendirin.
Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın.
Karabiber ve kırmızı tozbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...