Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay nugget nasıl yapılır? Evde nugget yapımının püf noktaları

En kolay nugget nasıl yapılır? Evde nugget yapımının püf noktaları

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_nugget_nasil_yapilir_evde_nugget_yapiminin_puf_noktalari_1614075575_8119.jpg

Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan nugget, hem çok pratik hem de çok lezzetli olan bir tavuk yemeği. Peki tavuğu herkese sevdiren nugget nasıl yapılır? Nugget yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli nugget yapmak için nelere dikkat edilmelidir? İşte tüm soruların yanıtı:

Nugget aslında İngilizcede değerli madenlerin toprak altından çıkan doğal külçelerine verilen isim. Ancak zamanla bu isim küçük parçalar halindeki tavuk kızartmaları için de kullanılıyor. Muhtemelen tavuklar da kızartıldıklarında dışları altın rengi olduğu için.  Nugget, küçük parçacıklar halinde doğranmış tavuk göğsünün önce yumurtaya sonra una ve galeta ununa batırılmasıyla yapılan, sıvı yağda kızartıldıktan sonra sıcak servis edilen, schnitzel benzeri bir fast food türü yemektir. Genel olarak beslenme uzmanları tarafından içerdiği yağdan ötürü sağlıksız olduğu kabul edilir.  Peki nefis nugget evde yapılabilir mi? Cevap kesinlikle evet. 

BTPrT_1614075850_0414.jpg

NUGGET TARİFİ:

MALZEMELER

600 gram tavuk göğsü
Yarım çay kaşığı tuz
Karabiber
5 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı galeta unu
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

bSuBO_1614075824_0926.jpg

YAPILIŞI

Tavuk göğüslerinin varsa derisini ve yağını ayıklayın.

Tavukları kare şeklinde parçalara bölün.

Üstlerine tuz ve karabiber serptiğiniz tavukları iyice harmanlayıp lezzetlendirin.

Mısır nişastası ve unu bir tabakta karıştırın.

Yumurtaları ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.

Galeta ununu da bir başka kaba alın.

Sıvı yağı tavada kızdırın.

Tavukları önce un-nişasta karışımına, sonra yoğurt-yumurta karışımına son olarak da galeta ununa bulayın.

Tavukları kızdırdığınız yağa atıp altın rengi olana kadar güzelce kızartın.

Tavukları yağdan alıp kağıt havlu serdiğiniz tabakta fazla yağı süzülene kadar dinlendirip soğumadan servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt