Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay orman kebabı nasıl yapılır? Orman kebabı yapmanın püf noktaları

En kolay orman kebabı nasıl yapılır? Orman kebabı yapmanın püf noktaları
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
nefis_orman_kebabi_nasil_yapilir_1557906360_5898.jpg

Hem et hem de sebzeleri buluşturan orman kebabı adeta misafirlere özel hazırlanabilecek tarifler listesinin başında yer alıyor. Yapımı kolay, sunumu oldukça şık olan enfes orman kebabını pişirmek istiyorsanız hazırladığımız tarife mutlaka göz atmalısınız. Nefis orman kebabı tarifi haberimizin detaylarında.

Orman kebabı Türk mutfağına yerleşmiş, yüzyıllardır yapılan bir yemektir. Hem içerisindeki sebzelerle vitamin deposu olan orman kebabı, Osmanlı mutfağında da yer alan bir tarif. Herkesin çok sevdiği, esnaf lokantalarından anne mutfaklarına her yerde sık sık karşımıza çıkan enfes bir yemektir. Fırında pişirebileceğiniz gibi tencerede de kolaylıkla pişirebileceğiniz orman kebabının lezzetine doyamayacaksınız. Pilavın yanında servis edebileceğiniz hem et hem de sebzeleri buluşturan orman kebabını pişirmek isterseniz mutlaka tarifimize göz atmalısınız. 

ORMAN KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1 kilo bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
2 adet patates
2 adet yeşil biber
Çok az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su

QBqHZ_1557906433_3125.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle eti pişirerek tarifi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri tencereye koyarak, suyunu çekene kadar kavurun.

Daha sonra soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın.

2 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin. 

Suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.

Bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin.

Baharatları ve tuzu da ilave edip, en son küp küp doğranmış patatesleri içerisine koyun.

Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra,  yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.

Yarım saat kadar kapağı kapalı olan yemeği dinlendirip, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,304Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt