Tanımı yıllar öncesine dayanan, çok hafif ve tatlı krizlerini bastıran adeta ismiyle gösterişini muhakkak eden enfes padişah lokumu tatlısının tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Konuklarınıza ikram edebileceğiniz en kolay tatlılardan biri olan padişah lokumunu siz de konutunuzda pişirmek için geç kalmayın. Pratik padişah lokumu tanımı yazımızda.
Padişah lokumu tatlısı, bir tane yemeğe doyamayacağınız çok hafif, çok lezzetli ve hazırlaması çok kolay bir tatlı. Çok uğraşılmış üzere durmasına karşın pratik olan padişah lokumu tatlısı, çay saatlerinize eşlik edebilecek süper bir lezzet. Sütlü lezzetlere hayır diyemeyenler için vazgeçilmez olacak, buzdolabından serin serin çıkartıp servis edebileceğiniz padişah lokumu tatlısının tanımı bugünkü yazımızda. Lisanlara destan olacak, şık duruşu ile gözlere hitap edecek lakin tadına da doyamayacağınız padişah lokumunu kesinlikle sizler de denemelisiniz.
- Sararken kırılmasını önlemek için, borcama dökerken ne çok ince ne de çok kalın olmamasına itina gösterin.
PADİŞAH LOKUMU TANIMI:
MATERYALLER
Muhallebi içi;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı tepeleme un
125 gram tereyağı
Ortası için;
1 poşet krem şanti
1 bardak süt
Bulamak için;
Çokça hindistan cevizi, fındık, fıstık, badem
YAPILIŞI
Öncelikle muhallebi gereçlerini tencereye alarak kıvam alıncaya kadar karıştırın ve pişirin. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alın.
Daha sonra geniş bir cam servis tabağına yarım santim kalınlığında güzelce dökün.
Soğumasını beklerken krem şantiyi hazırlayabilirsiniz.
Büsbütün soğuyan muhallebinin üzerine krem şantini yayın.
Akabinde istediğiniz büyüklükte şeritler keserek, rulo yapın.
Rulo haline olanları güzelce bol hindistan cevizinin içerisine koyarak ortasına bir tane fındık yerleştirin.
Bir gece kadar buzdolabından bekletilen tatlıyı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...