Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay paşa böreği nasıl yapılır? Paşa böreğinin püf noktaları! Paşa böreği nerenin?

En kolay paşa böreği nasıl yapılır? Paşa böreğinin püf noktaları! Paşa böreği nerenin?
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pasa_boregi_nasil_yapilir_1564129061_0625.jpg

Aydın mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan paşa böreği hem iç harcı hem de üzerindeki sosuyla kendine hayran bırakıyor. Görseliyle ağız sulandıran paşa böreğini isterçayın yanında isterseniz de ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Pekala paşa böreği nasıl yapılır?

Bildiğiniz tüm börekleri unutturacak enfes bir tanımı sizlerle paylaşıyoruz. İsteğe nazaran kıymalı isteğe nazaran etle yapılan paşa böreği, yoğurtlu sosla servis ediliyor. Hem göze hem de mideye hitap eden bu lezzet, ülkemizin en hoş turistlik yerlerinden biri olan Aydın'da epeyce meşhur. Tam kıvamında, lezzetli adeta görünce acıktıran bu paşa böreği, kıymalı ve etli olmak üzere iki farklı formda yapılabiliyor. Çıtır hamuru ve güzel harcıyla damaklarda şenlik tesiri bırakacak paşa böreği tanımına çabucak başlayalım, ne dersiniz?Gelin birlikte paşa böreğinin tanımını inceleyelim...

Ekseriyetle yufkaları evvelce bol bol yapılıp bozulmayacak halde saklanıyor. Yeneceği vakit yufkalar haşlanıp kıymayla bir ortaya getirilip yoğurtlu sosuyla servis ediliyor. 

PAŞA BÖREĞİ TANIMI:

MATERYALLER

500 gram un
3 büyük yumurta
Gereğince su
Tuz



İç gereci için;

250 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
1 iri uzunluk kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz

Üzeri için;

500 gram süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak için;

1 su bardağı sıvı yağ

Haşlamak için;

2-3 su bardağı su
Tuz



YAPILIŞI

Unu geniş bir karıştırma kabının içine koyarak içine tuz ekleyin. 

Unun üzerine yumurtayı kırın, ve içine suyu ekleyerek çatalla çırpmaya başlayın. 

Oluşan hamuru tezgahın üzerine alın ve elinizle yoğurmaya devam edin. 

Uygunca toparlanan hamuru dört eşit kesime böldükten sonra merdane ile yemek tabağı boyutunda açın. 

Tavanın içine yağları koyun soğanları çok ince olacak halde doğrayarak yağın içinde kavurmaya başlayın. 



Soğanlar büsbütün solunca öteki harç gereçlerinin tümünü ekleyerek kavurmaya devam edin.

Öteki bir tavanın içinde sıvı yağı kızartın ve açtığınız hamurları bu yağın içinde kızartın. 

Bu ortada et suyunu ocağın üzerine alın ve ısıtın. 

Kızaran hamurların üzerine et suyunu dökün. 

Ortalarına kıymalı harcı koyarak hamurları üst üste dizin. 

Dilerseniz yağ ve kırmızı biberi kızdırarak üzerine dökebilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt