Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay peynir helvası nasıl yapılır? Peynir helvası nerenin?

En kolay peynir helvası nasıl yapılır? Peynir helvası nerenin?
0
168

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
enfes_peynir_helvasi_nasil_yapilir_1573630985_0996.png

Klâsik Türk mutfağının lezzetlerinden biri olan peynir tatlısı ister fırında isterseniz direk pişirildiği üzere yenilebiliyor. Tadı süper olan ve içerisinde olan tadımsı peyniri sayesinde damaklarda iz bırakacak peynir helvasının harika tanımı bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip çoban tatlısı olarak da bilinen 'peynir helvası', Türk mutfağının, vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor. 71 yıldır peynir helvası üreten ailenin 5'inci jenerasyon temsilcisi Süleyman Burak Batır (32), Gelibolu peynir helvasının, 1844 yılında Muhammed Kamil tarafından Kitabüt Tabbahin isimli birinci yazılı yemek yazmasında, Osmanlı saray mutfağında yer aldığını, bu lezzetin günümüze kadar ulaştığını söyledi.



Peynir helvası, ana materyalleri olan peynir, un, şeker, su ya da süt, margarin ve sıvı yağ ile yapılmaktadır. Yağlı, tuzsuz koyun peyniri kullanılması değerlidir. Yeniden de yöreye nazaran peynir tercihi ve buna dayalı olarak yapılış biçimi farklılaşabilmektedir ancak kesinlikle peynirin tuzsuz olması gerekmektedir. Damak zevkine nazaran fırınlanarak dilimlenmiş bir formda servis edilebilen peynir helvasını meskende basitçe pişirmek isteyenlere özel tanımını hazırladık.

PEYNİR HELVASI TANIMI:

MATERYALLER

250 gram tuzsuz peynir
Yarım paketten biraz az margarin
1 tahta kaşığı un

Şerbeti için;

1 kase şeker
1 kase su



YAPILIŞI

Tavada yağı ve unu güzelce kavurun. Akabinde şerbeti farklı bir tencerede kaynatıp, kavrulan unun içine dökün.

En son üzerine peyniri ovalayarak karıştırın.

Yaparken daima karıştırmayı katiyen unutmayın.

Şayet tatlıyı fırında yapmak istiyorsanız, önceden ısıtılmış 200 derece fırında renk alana kadar fırınlayın.

Afiyet olsun...
 
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt