Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay peynirli erişte nasıl yapılır? Peynir eriştenin püf noktaları

En kolay peynirli erişte nasıl yapılır? Peynir eriştenin püf noktaları
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_peynirli_eriste_nasil_yapilir_peynir_eristenin_puf_noktalari_1618486147_7663.jpg

Az materyal ile büyük lezzetler çıkarabileceğiniz tanımlarımıza bir yenisi ile devam ediyoruz. Elbet sevmeyeni bulunmayan eriştenin en hoş ve en pratik hallerinden biri olan cevizli peynirli erişte orta öğünleriniz için enfes bir tanım. Ceviz ve lor peyniri ahengiyle ortaya çıkan lezzete şaşıracaksınız.

Birinci kere Asya'da hazırlanan erişte, kısa mühlet içinde dünyaya yayılmaya başlamıştır. Demir, protein ve fosfor bedeli yüksek olan bu besin, çoklukla kış için hazırlanır ve 3 ay boyunca saklanabilir. Çin'de 'la mien', Amerika'da 'noodle', Orta Asya'da ise 'kesme' olarak isimlendirilir. Kurutularak saklanan eriştenin içerisinde, kalsiyum deposu olarak bilinen beyaz peynir ve zihinsel gelişimin kıymetli destekçilerinden olan ceviz kullanılır. Dilerseniz, el emeğiyle hazırlanan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan peynirli cevizli erişte tanımına başlayabiliriz. Fazla vakit harcamadan hazırlayabileceğiniz cevizli lor peynirli erişteyi kesinlikle deneyin. Pekala en kolay peynirli erişte nasıl yapılır? Peynir eriştenin püf noktaları nelerdir? İşte tanımı:
  • Hazır erişte yerine mesken imali erişte kullanabilirsiniz. Hamurun kıvamını tutturabilmek için, yüksek proteinli un kullanın. Böylelikle hamuru daha kolay açabilir ve katlarına ayırabilirsiniz.
     
  • Eriştelerin kırılmasını önlemek için, yarım çay bardağı süt ek edebilirsiniz.
     
  • İsteğe nazaran beyaz peynir yerine rendelenmiş kaşar peyniri yahut keş peyniri kullanabilirsiniz.
     
  • Cevizlerin acılığını gidermek için, kabuklarını soyabilir yahut rendeleyebilirsiniz.
     
  • Fazla kalan erişteleri saklamak için, bez torba kullanabilirsiniz.
     


PEYNİRLİ ERİŞTE TANIMI:

GEREÇLER

500 gr erişte
2 yemek kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

1 su bardağı ceviz içi
100 gr beyaz peynir



YAPILIŞI

Bir tencereye zeytinyağı ve tuzu ek edip kaynatın. Erişteleri kaynayan suda haşlayıp suyunu süzdürün.

Tereyağını tavada eritin ve erişteye ek edip karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.

Cevizi küçük modüllere ayırın ve peyniri çatalla ezin. Erişteyi tabağa alın. Ceviz ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın.

Peynirli ve cevizli erişteyi, zeytinyağlı taze fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,868Mesajlar
29,906Kullanıcılar
yarrocqSon üye
Üst Alt