Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay peynirli sıkma nasıl yapılır? Yumuşacık peynirlik sıkma tarifi

En kolay peynirli sıkma nasıl yapılır? Yumuşacık peynirlik sıkma tarifi
0
42

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
en_kolay_peynirli_sikma_nasil_yapilir_yumusacik_peynirlik_sikma_tarifi_1602927127_4227.jpg

Adana ve Mersin mutfağının lezzetleri tarifleri arasında yer alan ve tadıyla damaklarda iz bırakan enfes peynirli sıkma tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kolayca hazırlanan hamurunun, lor peynirle birleşmesiyle ortaya çıkan bu çok pratik ve eşsiz lezzeti siz de denemek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Çay saatlerinde ya da sabah kahvaltılarında yumuşacık bir lezzet ile karnınızı doyurmak istiyorsanız bu tarif tam size göre... Peynirli sıkma nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı, MasterChef izleyicilerinin internet üzerinden merak edip araştırdığı lezzetler arasında yer almaya başladı. Sıcacık ve yumuşacık peyniriyle, ağızda eriyen dokusuyla adeta sofralarınıza şenlik katacak peynirli sıkma tarifini sizler için hazırladık. Yanında sıcacık çayla enfes olacağını garanti edebiliriz. Pişerken üzerine çatal ile açacağınız minik delikleri unutmamanızı öneririz. Bu küçük püf noktası sayesinde pişen sıkma hamurlarınız kabarmadan formunu koruyacak ve mükemmel sıkmalar yapmanızı sağlayacaktır. 

PEYNİRLİ SIKMA TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

450 gram un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
250 ml. su

İçi için;

250 gram lor peyniri
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

0tTve_1602927196_9705.jpg

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde hamur malzemelerini ekleyerek güzelce yoğurun. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika kadar dinlendirin.

Hamur dinlenene kadar iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Tavada yemeklik doğradınız soğanları sıvı yap ile kavurun. Kavrulan soğanların içerisine peynir ve baharatları da ilave ederek karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün. Parçaları unlanmış tezgahın üzerinde merdaneyle açın.

Açtığınız yufkaları ısınan tavaya yerleştirin. Aşırı kabarmaması için üzerine çatalla bastırabilirsiniz.

Alt üst pişirdikten sonra  hamur sıcakken üzerine tereyağı sürün ve iç harçtan ekleyip sıkı sıkı sarın.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Peynirli Sıkma Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *1 çay bardağı sıvı yağ *bir çay bardağı yoğurt *2 çay bardağı ılık su *alabildiği kadar un *2 çay kaşığı tuz içi için: *beyaz peynir *kaşar peynir rendesi *1 tutam maydanoz *2 adet kuru soğan *1 çay kaşığı pul biber *1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Sabah kahvaltısı için de farklı lezzetler arayanlar için sadece yarım saatte yapacağınız bir tarif olan patatesli sıkma tarifi için muhteşem bir haber hazırladık. İnanılmaz lezzetli mis gibi tereyağ kokusu ve patatesin mükemmel uyumuyla sıkma tarifi bugünkü yazımızda. Gözleme ve katmerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Eğer çay saatlerinde doyumluk ve kolay bir tarif arıyorsanız lor peyniri, soğan ve baharatlarla hazırlanan bu güzel tarifi mutlaka deneyin. Peynirli çörek adeta vazgeçilmeziniz olacak. Lor peynirini ve hamur işlerini sevenler için hem pratik hem de lezzetli bir tarifi sizlerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Ananelerimizin taa geçmişten bu günlere kadar getirdiği enfes bir lezzet var. Bu lezzet sadece 15 dakika içerisinde hazırlanıp pişiriliyor. Yumuşacık hazırlanan hamurdan ızgın yağın içerisine atılmasıyla hazırlana bu lezzeti günün her saatinde gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. 7'den 70'e...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Eğer çay saatlerinde doyumluk ve kolay bir tarif arıyorsanız lor peyniri, soğan ve baharatlarla hazırlanan bu güzel tarifi mutlaka deneyin. Oda sıcaklığında tepsi mayasını tamamlayan peynirli çörekler, önceden ısıtılmış fırında kenar kısımları renk alıp kabarana kadar pişiyor. Peynirli çörek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,724Kullanıcılar
xwedexSon üye
Üst Alt