Kış aylarının gelmesiyle mis üzere pırasalar sofralardaki yerini almaya başladı. Hem sağlıklı hem de lezzetli pırasadan birbirinden enfes yemekler hazırlayabilirsiniz. Üstelik konutta pırasa sevmeyenlerin bile yiyeceği pırasalı köfte tanımını kesinlikle denemelisiniz. Pekala pırasalı köfte nasıl yapılır?
Pırasa, çeşitli vitaminler bakımından çok kıymetli olmasına karşın birden fazla kişi tarafından pek sevilmiyor. Bilhassa çocuklar, yemekte pırasa olduğunu duyunca kaçacak yer arıyor. Annelerin çocuklarına pırasayı sevdirebileceği mükemmel bir lezzetle karşınızdayız. Bu olağanüstü pırasa köftesi tanımını kısa vakitte çarçabuk hazırlayabilirsiniz. Şayet siz de pırasa yemeğini sevmiyor lakin pırasadaki vitaminlerden yoksun kalmak istemiyorsanız ya da çocuğunuza pırasa yedirmenin yollarını arıyorsanız bu tanımımızı deneyebilirsiniz.
PIRASALI KÖFTE TANIMI:
MATERYALLER
1,5 kilogram pırasa
250 gram kıyma
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Pırasaların dış yapraklarını çıkarıp, yıkayın ve ince ince doğrayın.
Üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın ve süzün.
Kıyma, yumurta, tuz ve karabiberle birlikte yoğurun.
Köfteler halinde biçimlendirip, evvel un, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın yağda önlü gerili kızartın.
Afiyet olsun...