Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay pirinç unlu muhallebi nasıl yapılır? Enfes pirinç unlu muhallebi tatlısı

En kolay pirinç unlu muhallebi nasıl yapılır? Enfes pirinç unlu muhallebi tatlısı
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_pirinc_unlu_muhallebi_nasil_yapilir_enfes_pirinc_unlu_muhallebi_tatlisi_1586850452_7049.jpg

Ağzınızı tatlandıracak harika lezzetlerden biri pirinç unlu muhallebi vazgeçilmeziniz olacak. Kıvamıyla çocukların bile çok seveceği pirinç unlu muhallebi çay saatlerinize eşlik edecek cinsten. Pekala en kolay pirinç unlu muhallebi nasıl yapılır? Enfes pirinç unlu muhallebi tatlısının püf noktaları nelerdir? Tüm ayrıntılar haberimizde.

Konuklarınıza ya da hafta sonu keyfinizi tatlandıracak bu soğuk havalarda içinizi ısıtacak eşsiz lezzetlerden biri olan pirinç unlu muhallebi aslında çocukluğumuzun vazgeçilmezlerinden. Tanımı çok eskiye dayanan pirinç unlu muhallebi bazen bebeklere mama olarak da veriliyor. Evde bulunan birkaç gereçle pratik halde hazırlayabileceğiniz pirinç unlu muhallebi, canınız tatlı istediğinde nefis bir alternatif olacak. Süt sevmeyenlerin bile vazgeçemediği hafif bir tatlı olan pirinç unlu muhallebi, üzerini farklı formda süsleyebilirsiniz. Her meskende bulunabilecek, bulunamasa da rahat ulaşılabilecek gereçlerle enfes muhallebi tanımını yazımızdan öğrenebilirsiniz.
  • Nişasta kolay topaklanan bir besin unsurudur. Muhallebiyi hazırlamaya başlarken birinci adımınız, kesinlikle diğer bir kap içinde kullanacağınız nişastayı az ölçüde süt ile çırparak açmak olmalıdır. 
     
  • Muhallebinizi pişirirken pürüzsüz olması için ocaktan alıncaya kadar daima karıştırmanız ve topakları ezmeniz gerekir.
     
  • ​Muhallebi kıvam aldıktan sonra üzerinde baloncuklar oluşmaya başlamışsa şayet, kaselere paylaştırabilirsiniz.
PİRİNÇ UNLU MUHALLEBİ TANIMI:

GEREÇLER

Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 çubuk vanilya



YAPILIŞI 

Tüm materyalleri bir kapta karıştırınız. Birbirini tutması için blendırdan geçirip tencereye boşaltıp ocağa koyun. Daima karıştırınız.

Hafif katılaşana kadar karıştırınız. Daha sonra koyacağınız kaselerin içerisini ıslatıp muhallebiyi içine koyunuz.

Dilerseniz tarçın ya da hindistan cevizi tozu dökünüz. 

Afiyet olsun...
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt